fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

16 nieuwe Covid-gevallen, 15 genezen

GFC NIEUWS- 16 personen zijn het afgelopen etmaal positief getest op Covid-19.
15 patiënten zijn genezen verklaard en mochten naar huis. Het totaal aantal actieve gevallen is 99.
Eerder op de avond zei president Chandrikapersad Santokhi in zijn toespraak dat het hem als staatshoofd goed doet om te kunnen stellen dat de integrale aanpak van de Covid-19-pandemie in Suriname haar vruchten afwerpt. “De situatie ten lande is stabiel te noemen. Wij blijven echter monitoren. Wij zien dat de dalende trend qua besmettingen zich blijft voortzetten. De bezettingsgraad in de ziekenhuizen en op de intensive care blijft dalen.”
Ondanks de daling van het aantal besmetting is de regering van mening dat de getroffen maatregelen van kracht blijven. Door onze positieve houding moeten wij volgens de president voorkomen dat wij een nieuwe golf van besmettingen krijgen.
“Wij weten dat de maatregelen vaker als onsmakelijk en beperkend worden ervaren. Wij kunnen echter niet anders. Dit is het nieuwe normaal. Wij hebben de afgelopen periode gezien dat de protocollen goed worden toegepast. De controle op de naleving zal intensief worden voortgezet. Hierbij doen wij een beroep op de samenleving en het bedrijfsleven om deze protocollen op de juiste manier te blijven volgen,” voerde de president aan.
Het Covid-19 Quick Response Team is inmiddels actief en treedt waar nodig handhavend op. “Schroomt u niet om te bellen naar het QRT op het telefoonnummer 105 indien u denkt dat er sprake is van overtreding van de regels. Sociale controle is van eminent belang. Tot nog toe is geen enkele onderneming in de positie gekomen om direct te sluiten. Waar nodig zijn er wel aanmaningen gegeven. Ik benadruk dat er niet zal worden geschroomd om tot sluiting over te gaan indien daar aanleiding toe is”, aldus president Santokhi.
De regering zal continu blijven evalueren om na te gaan in hoeverre de genomen maatregelen effectief en doelmatig zijn. Daarbij wordt steeds de balans gezocht tussen enerzijds het belang van bescherming van de volksgezondheid en anderzijds het sociaal economisch belang en het voorkomen van armoede in de samenleving.

OOK INTERESSANT
"Verdachten Pikin Saron geëxecuteerd"