fbpx
16 nieuwe Covid-gevallen, 15 genezen

GFC NIEUWS- 16 personen zijn het afgelopen etmaal positief getest op Covid-19.

15 patiënten zijn genezen verklaard en mochten naar huis. Het totaal aantal actieve gevallen is 99.

Eerder op de avond zei president Chandrikapersad Santokhi in zijn toespraak dat het hem als staatshoofd goed doet om te kunnen stellen dat de integrale aanpak van de Covid-19-pandemie in Suriname haar vruchten afwerpt. “De situatie ten lande is stabiel te noemen. Wij blijven echter monitoren. Wij zien dat de dalende trend qua besmettingen zich blijft voortzetten. De bezettingsgraad in de ziekenhuizen en op de intensive care blijft dalen.”

Ondanks de daling van het aantal besmetting is de regering van mening dat de getroffen maatregelen van kracht blijven. Door onze positieve houding moeten wij volgens de president voorkomen dat wij een nieuwe golf van besmettingen krijgen.

“Wij weten dat de maatregelen vaker als onsmakelijk en beperkend worden ervaren. Wij kunnen echter niet anders. Dit is het nieuwe normaal. Wij hebben de afgelopen periode gezien dat de protocollen goed worden toegepast. De controle op de naleving zal intensief worden voortgezet. Hierbij doen wij een beroep op de samenleving en het bedrijfsleven om deze protocollen op de juiste manier te blijven volgen,” voerde de president aan.

Het Covid-19 Quick Response Team is inmiddels actief en treedt waar nodig handhavend op. “Schroomt u niet om te bellen naar het QRT op het telefoonnummer 105 indien u denkt dat er sprake is van overtreding van de regels. Sociale controle is van eminent belang. Tot nog toe is geen enkele onderneming in de positie gekomen om direct te sluiten. Waar nodig zijn er wel aanmaningen gegeven. Ik benadruk dat er niet zal worden geschroomd om tot sluiting over te gaan indien daar aanleiding toe is”, aldus president Santokhi.

De regering zal continu blijven evalueren om na te gaan in hoeverre de genomen maatregelen effectief en doelmatig zijn. Daarbij wordt steeds de balans gezocht tussen enerzijds het belang van bescherming van de volksgezondheid en anderzijds het sociaal economisch belang en het voorkomen van armoede in de samenleving.

Meer nieuws

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…