fbpx
16-jarige winnaar gouden medaille op audiëntie bij president Bouterse

GFC NIEUWS- President Desiré Bouterse heeft de zestienjarige winnaar van een gouden medaille, Quincy Ooiberg, ontvangen op het presidentieel paleis.

Ooiberg heeft tijdens de Internationale Frans-Guyana Taekwondo kampioenschappen goud in de wacht weten te slepen.

“Taekwondo is zijn passie geworden. Hij wilt Suriname en de naam Ooiberg naar een hoger niveau tillen door de uitoefening van zijn sport”, zegt moeder Monique Ooiberg – Mannsur.

De jonge sporter is naar president Bouterse geweest om hem te bedanken voor de gekregen ondersteuning op weg naar de kampioenschappen. Hij is twee jaar terug begonnen met deze sport.

Zijn moeder zegt dat zij eerder dit jaar het geld niet kon ophoesten om hem naar de kampioenschappen te sturen in mei dit jaar.

Zij heeft toen een verzoek gericht voor financiële ondersteuning aan het staatshoofd, die vervolgens binnen één week positief heeft gereageerd. “Hij heeft heel snel gereageerd.”

Moeder Ooiberg-Mannsur zegt dat haar zoon interesse heeft om vaker op internationale podia op te treden.

Zij zegt dat hij graag naar het buitenland wil om zich te verdiepen in de sport, maar ze heeft nog geen idee vanwaar het geld te halen om hem te ondersteunen.

De jonge sporter is verbonden aan Taekwondo-school Yu-Sin.

Meer nieuws

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…