fbpx
16-jarige doodgeschoten om chantage na samenzwering tot beroving

GFC NIEUWS- De 16-jarige Dion Beeldstroo werd doodgeschoten door Vidja J. (18), omdat het slachtoffer hem chanteerde.

De politie van Lelydorp kreeg op 28 januari omstreeks tien voor half negen de melding binnen dat een lijk was aangetroffen in een trens langs de zwampweg in Wanica.

Het bleek het lijk van de 16-jarige Dion Beeldstroo te zijn.

Beeldstroo is doodgeschoten met een jachtgeweer.

Hangende dit onderzoek is op 3 februari de 18-jarige Vidjai J. aangehouden waarna hij in verzekering is gesteld. Hij heeft Beeldstroo doodgeschoten, omdat hij hem chanteerde.

Vidjai moet Beeldstroo hebben aangezet om bij hem thuis een beroving te plegen. De beroving mislukte, omdat huisgenoten van Vidjai kans zagen uit de woning te rennen en hulp te roepen.

Beeldstroo begon Vidjai te chanteren en vroeg om zwijggeld. Vidjai betaalde hem een bedrag, maar Beeldstroo eiste meer geld van hem.

De 53-jarige Paino C. gaf Vidjai toen een jachtgeweer waarmee hij Beeldstroo doodschoot. Vervolgens dumpte hij zijn lijk in de trens.

Paino is hangende het onderzoek ook in verzekering gesteld.

Ene jongeman bekend als Chivos heeft Vidjai vermoedelijk geholpen om Beeldstroo van kant te maken.

Chivos en de kompaan van Beeldstroo zijn nog voortvluchtig.

De recherche van Regio Midden is belast met het onderzoek in deze zaak.

Meer nieuws

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.