16-jarige autodief opgesloten

Het Arrestatie Team heeft op zondag 20 januari, in samenwerking met het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) een autodief aangehouden.

Het betreft in deze de 16-jarige Mark M. die ondanks zijn jonge leeftijd een oud bekende is van de politie en de justitie. Mark werd opgespoord op verdenking van diefstal van een personenauto te Uitvlugt.

Op die bewuste zondag kregen leden van het DNV de informatie dat iemand is benaderd om het gestolen voertuig te kopen. Het voertuig stond geparkeerd in de Parasolmierstraat te Geyersvlijt voor een leegstaand perceel.

De locatie waar de gestolen auto geparkeerd stond, werd onder observatie geplaatst. Op een bepaald moment kwamen drie mannen uit een nabijgelegen pand. Zij namen vervolgens plaats in het voertuig en reden met een hoge snelheid weg.

De politie-eenheden traden gelijk in actie en het was het Arrestatie-Team dat de bestuurder van de gestolen auto tot stoppen dwong op de kruising van de Paulus Potter- en de Verlengde Jozef Israëlstraat. De drie inzittenden werden vervolgens aangehouden en samen met de gestolen auto overgedragen aan de politie van Uitvlugt. Die is belast met het onderzoek van de diefstal van de auto.

Uit het politioneel onderzoek is komen vast te staan dat alleen Mark M. die ook in het voertuig aanwezig was, als verdachte aangemerkt kon worden.

De eigenaar van de gestolen auto is taxichauffeur. Mark is een klant van hem.

Op vrijdag 18 januari had Mark hem besteld om een rit te rijden. De taxichauffeur stopte op een gegeven moment voor een handelszaak om iets te kopen en liet Mark alleen in de auto achter.

Mark heeft toen van die gelegenheid gebruik gemaakt om weg te rijden met die auto. Hij is in verzekering gesteld.

Overige berichten