fbpx
15e editie Indofair 2015 van 28 september – 3 oktober

Op 28 september 2015 vindt de opening plaats van de 15de editie van de Indofair.

De Indofair, reeds een aantal jaren een jaarlijks terugkerend evenement, wordt georganiseerd door de Ambassade van de Republiek Indonesië in samenwerking met de Vereniging Herdenking Javaanse Immigratie (V.H.J.I) en het Directoraat van Zuid-Amerika en Caribische aangelegenheden van het Ministerie van Buitenlandse Zaken van Indonesië.

Voor de nieuwe ambassadeur van de Republiek van Indonesië, Dominicus Supratikto, is het de eerste keer dat hij de leiding heeft over de organisatie van dit groot evenement, dat intussen een stijgend aantal bezoekers heeft van tussen de 3000-4000 gasten per dag.

De beurs wordt georganiseerd met als doel de promotie van Indonesische producten, diensten, gastronomie en cultuur, alsook de versterking van de handelsrelatie tussen Indonesië en Suriname. Deze handelsbeurs is inmiddels een begrip geworden in de Surinaamse samenleving en derhalve niet meer weg te denken.

Jaarlijks komen van heinde en verre bezoekers het terrein van Sana Budaya af om deelgenoot te zijn van alle activiteiten die plaats vinden tijdens de Indofair: naast culturele optredens en culinaire trekkers, ook bezienswaardigheden en producten die Surinaamse en Indonesische ondernemers tentoonstellen en ten verkoop aanbieden.

De 15de editie belooft een bijzondere te worden, vanwege het bezoek van een delegatie uit Midden Java onder leiding van de gouverneur van Midden Java, Ganjar Pranowo.

Deze delegatie bestaat uit vertegenwoordigers van de lokale overheid van Midden Java en het bankwezen, zakenlui, leden van de Kamer van Koophandel van Midden Java en 10 artiesten.

Evenals de voorgaande jaren, zal het publiek gedurende deze 6-daagse beurs mogen genieten van culturele optredens, waaronder Jaran Kepang, podiumkunst van Indonesische artiesten en lokale dansscholen, cabaret en optredens van muziekformaties.

Aan deze beurs participeren een totaal van 46 bedrijven, waarvan 36 Surinaamse en 10 Indonesische, die zich specialiseren in onder andere meubilair, huis-en tuindecoratie, kleding en accessoires, souvenirs en uiteraard Indonesisch en Surinaams-Javaans culinair genot.

De Indofair is van 28 september tot en met 3 oktober op het terrein van Sana Budaya aan de Jozef Israëlstraat, elke dag van 18.00 tot 23.00 uur en de toegang is geheel gratis.

Meer nieuws

Crimineel duo aangehouden en opgesloten

GFC NIEUWS- Leden van Recherche Regio Paramaribo hebben in samenwerking met het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) de voortvluchtige verdachte Anan M. opgespoord en aangehouden….

Geen Covid-19-persconferentie deze week

GFC NIEUWS- Het ministerie van Volksgezondheid heeft deze week geen Covid-19-persconferentie gehouden. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van internationale topexperts….

Regering komt met Sociaal Vangnet

GFC NIEUWS-De maatregelen die de regering zal treffen om de economie wederom gezond te maken, zullen een impact hebben op de samenleving en heeft de…

Brunswijk vraagt geduld samenleving

GFC NIEUWS- Op woensdag 16 september was het precies twee maanden dat de regering Santokhi-Brunswijk aan de macht is. Impotent of minder potent? Maak online…

De Heilige Maand Purushottam Más

GFC NIEUWS- Op de Hindū kalenders dit jaar staat voor de periode 18 september t/m 16 oktober Purushottam Más (Malmás) vermeld. Impotent of minder potent?…

Suriname heeft goede vriend in Amerika

GFC NIEUWS- Suriname heeft in Amerika een goede partner gevonden. Dit zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Michael Pompeo, tijdens zijn eendaags bezoek aan…

President Santokhi ontvangt minister Pompeo

GFC NIEUWS- President Chandrikapersad Santokhi heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Michael Pompeo ontvangen op het presidentieel paleis. Impotent of minder potent? Maak online…

Lions biedt gratis diabetestest aan

GFC NIEUWS- Lions Club Paramaribo Central is met ondersteuning van haar moederclub Lions Club International gestart met een diabetesproject om het bewustzijn over de gevaren…