fbpx
159 grondpapieren voor bewoners Coronie

In totaalzijn 159 bereidverklaringen en enkele toewijzingsbeschikkingen eerder in de week uitgereikt aan bewoners van Cooronie. Volgens minister Steven Relyveld van Ruimtelijke ordening, Grond en Bosbeheer(RGB) is een deel van de bevolking van Coronie uit de onzekerheid gehaald.

Vooral jongeren kwamen op maandag 19 mei in aanmerking voor hun grondpapieren.

Het gebied waarover deze bereidverklaringen strekt is hetzelfde Marry’s Hope project fase 2 waar de minister de verkaveling van precies twee weken terug had aangekondigd.

Op 4 mei mochten reeds 350 Coronianen hun grondpapieren in ontvangst nemen.

Fase 3 van Marry’s Hope is in voorbereiding. Minister Relyveld gaf toe niet voor de verkiezingen fase drie te kunnen afronden. Hij verzekert de Coronianen dat hij na de verkiezingen ongeacht de resultaten zijn werk gewoon voortzet.

Vandaag heeft het ministerie het district Commewijne aangedaan.

Minister Relyveld zegt dat het niet gaat om een verkiezingsstunt. Sinds zijn aantreden is hij constant bezig de achterstand in te lopen.

Meer nieuws

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)