Ondernemers in Suriname woedend, wij pikken dit niet meer en gaan met duizenden de straat op!

GFC NIEUWSREDACTIE– Wij pikken dit niet langer en zijn ons aan het voorbereiden om met duizenden tegelijk de straat op te gaan!

Al bijna een jaar worden wij hier in Suriname op schandalige wijze gedupeerd en krijgen geen enkele tegemoetkoming van de regering!

Wij zijn bezig ruim 7000 mensen binnen onze branche die direct en indirect financieel geruïneerd worden op te trommelen om in actie te komen. Ook zullen wij binnenkort afspreken om de deuren van al onze zaken te openen.

Wij moeten weer toestemming krijgen om normaal open te gaan, deze waanzin moet stoppen.

Dat zeggen meerdere caféhouders, clubeigenaren en restauranthouders donderdag op furieuze toon aan GFC Nieuws.

Volgens hen worden vele duizenden gezinnen in Suriname zwaar getroffen door de coronamaatregelen en lijkt er maar geen licht aan het einde van te tunnel te komen.

“Behalve dat wij weer toestemming moeten krijgen om open te gaan, moet ook het vaccinatieproces veel sneller in gang worden gezet. Wij lopen achter op veel landen in onze regio, met alle financiële misère en menselijk leed tot gevolg”, menen ze.

Een clubeigenaar vertelt aan GFC dat hij de afgelopen maanden met veel pijn in zijn hart 110 medewerkers met ontslag heeft moeten sturen.

“Mensen met gezinnen. Sommigen werkten al 18 jaar voor mij. Het is hartverscheurend om dit allemaal mee te maken. De regering heeft geen oog voor de schade die wordt aangericht door de ingrijpende maatregelen”, is het oordeel.

De woeste ondernemers zeggen ervan overtuigd te zijn dat het grootschalig en veel sneller inenten van de bevolking de snelste route is om uit deze coronaellende te komen.

“Wij hadden binnen een paar weken alle kwetsbaren binnen onze samenleving al gevaccineerd kunnen hebben en het land al open kunnen gooien. In Israël vaccineren ze 200.000 mensen per dag!  Maar het gaat allemaal zo traag bij ons en zijn nog niet eens begonnen. Intussen worden zaken en gezinnen volledig geruïneerd”,  is het verwijt.

Foto ter illustratie.

Bekijk ook> Voorstel om alle prostituees in Suriname te vaccineren zodat ze snel weer klanten kunnen ontvangen