ICT Associatie Suriname doet mee aan 37ste CANTO-vergadering

GFC NIEUWSREDACTIE- Op 8 en 9 februari zullen leden van de ICT Associatie Suriname wederom deelnemen aan de 37ste CANTO AGM en mini expo.

Vanwege de COVID-19-pandemie zal dit event virtueel plaatsvinden met een interessant programma bestaande uit keynote presentaties met als thema “Canto Connect 2”.

Op 8 februari zal de CEO van Telesur, Mike Antonius, een presentatie verzorgen met als titel “How Caribbean Operators are preparing for the 5G Revolution”.

De ICT Associatie heeft gemeend om een beperkt aantal ICT-studenten in de gelegenheid te stellen deze presentatie geheel gratis bij te wonen. Op de Digital Talents Academy aan de Johannes Mungrastraat zal er een ruimte beschikbaar zijn, waar maximaal 3 geïnteresseerden geheel met inachtneming van de COVID-19 maatregelen kunnen participeren.

De ICT Associatie Suriname is vanaf 2015 lid van CANTO, een regionale associatie van telecom bedrijven en overige ICT bedrijven. Deze associatie organiseert jaarlijks 2 evenementen om de discussie rondom digitale transformatie in de regio te voeren. Andere Surinaamse bedrijven die lid zijn van CANTO zijn, Telesur, 21Q Caribbean, United Caribbean Contractors & de Telecommunicatie Autoriteit Suriname.

Daarnaast vervullen een aantal medewerkers van deze bedrijven vooraanstaande rollen in verschillende commissies van CANTO. Zo vervult Telesur de vice-voorzitter van het hoofdbestuur en voorzitterschap van de commissie Corporate Social Responsibility. Voorzitterschap van de Marketing & Communicatie commissie en vice-voorzitterschap van de Trends & Technology commissie worden ingevuld door 21Q Caribbean.