Column: Wan man neh fur kros’ kasi

Laatst werd ik door een mattie geappt. Ik moest lachen om de 3 woord zin die hij appte.

Vanwege mogelijk wat jongere lezers onder de 18 jaar, zal ik de zin niet helemaal uitschrijven. “Ik ben h…..”. Mensen die mij kennen, weten dat ik voor geen enkel onderwerp schroom. Dus voor mij reden om door te vragen, welke uiteindelijk geleid heeft tot dit artikel.

Vrijgezel tijdens de lockdown

Het is slecht gesteld voor de echte singels tijdens de lockdown. Zeker voor degenen die een partner via datingsites of diverse festiviteiten hoopten te vinden. Ja, je kan toch via diverse devices videobellen? – Klopt, maar op den duur wil je toch wel fysiek contact.

Zo zit deze mattie al ruim een jaar droog, nadat zijn relatie net voor de lockdown was verbroken. En op den duur bieden Anushka en Manuela niet de volledige bevrediging. En hoe zit het met de dames? Volgens mij zijn de slaapkamerspeeltjes aan vervanging toe.

Coronabesmetting vs. behoeftebevrediging

Waar sommigen bang zijn voor een coronabesmetting, lijkt het er volgens een andere mattie van me er niet op dat men zich hierover zorgen maakt.

Als taxichauffeur zie en hoor je veel. Ondanks de strenge en zware lockdown, gaat het gewone leven gewoon door. Men moet eten.

OOK INTERESSANT
Kosteloze vaktrainingen voor werkzoekenden getroffen door COVID-19 pandemie in Suriname

Er zijn geen regelingen voor getroffen ondernemers of werklozen zoals in sommige Europese landen. Dus de buitenvrouw, de extra vrouw, de single mom, de jonge student, de tippelaars vinden manieren om zowel hun fysieke als economische behoeften te bevredigen.

Lockdown neh fur kros’ kasi

En wie denkt dat dit slechts gebeurd onder een bepaalde laag van de bevolking, heeft het grandioos mis. De short-stay hotels (pensions) weten hier alles van.

Jonge dames die om wat voor reden dan ook, zeer uitnodigend gekleed de straat opgaan met de bedoeling hun kros’kasi te vullen. En dan heb ik het niet over de tippelaars. Mmm.

Zal me niet verbazen als tijdens de volkstelling zal blijken dat het aantal geboorten is toegenomen tijdens deze hele lockdown periode.

Anyway, het moge duidelijk zijn dat mijn mattie een groot sociaal-maatschappelijk probleem heeft. En dan heb ik het niet eens gehad over mogelijke gezondheidsproblemen welke kunnen ontstaan.

Denk hierbij aan erectiestoornissen en stress. Dus ik kan wel lachen om zijn spontane uitspraak, maar lockdown neh fur en kros’kasi!

Claudia Hartmann