Veel landen kunnen les beschaafdheid en vredelievendheid krijgen van Surinamers

INGEZONDEN- Een aantal personen in het buitenland dat zich op ernstige wijze heeft misdragen kan leren van Surinamers hoe wij problemen op vreedzame en beschaafde manieren proberen op te lossen.

Ondanks veel mensen in Suriname het heel erg moeilijk hebben door de financiële malaise waarin wij verkeren, die bovendien is verergerd door de coronamaatregelen, schuwen wij het toepassen van geweld.

Wij kiezen in ons land eerder voor dialoog, dan de straat op te gaan en ons schuldig te maken extreem onbeschaafd, verfoeilijk, schaamteloos en gewelddadig gedrag zoals dit weekend het geval is geweest in verschillende steden in Nederland.

Ook al zijn wij het niet altijd eens met de beleidsmaatregelen van onze regeerders, extreem geweld is niet het middel waar wij snel naar grijpen. Wij doen niet mee aan die onzin!

Heel vaak worden wij als volk verweten niet assertief genoeg te zijn. Dat is inderdaad waar en dat heeft beslist ook een paar nadelen.

Maar feit is dat wij in vergelijking met veel andere landbevolkingen een erg vredelievend volk zijn met nota bene talrijke culture achtergrondverschillen.

Desondanks respecteren wij een ieder en leven in harmonie naast en met elkaar.
Het buitenland kan Suriname als voorbeeld nemen. Ze kunnen op dit vlak les van ons krijgen!

R. Pinas

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]

BEKIJK OOK: Het volk is politiek moe!

Overige berichten