fbpx
Facebook Pagelike Widget

15-jarig meisje geschorst door school na foto waarop ze te zien is met regenboogtrui en regenboogtaart

GFC NIEUWS- In de VS is commotie ontstaan over een 15-jarig meisje dat geschorst werd van school nadat een foto van haar was gemaakt op haar verjaardag.

Op het beeld is te zien hoe het meisje een regenboogtrui draagt en een regenboogtaart kreeg. De strikt Christelijke privéschool ging daarop over tot schorsing, de ouders van het meisje trekken naar de rechter.

Kayla Kenney is een studente van de Whitefield Academy in Louisville in de staat Kentucky.

De ouders van Kayla gaan helemaal niet akkoord met de beslissing. Hun argumentatie is beslist opvallend: “Ten eerste is onze dochter niét lesbisch. De taart had helemaal niets te maken met geaardheid. En ten tweede is dit een schending van de privacy”, klinkt het. Donderdag werd de klacht tegen de school ingediend.

“In essentie heeft de school mevrouw Kenney geschorst omdat ze denken dat ze homo is”, staat er in de klacht te lezen. “Op die manier wordt het moeilijk – volgens de school – om het doel om zoals Christus te leven te halen. Maar door de schorsing werd de privacy en de eerbaarheid van mevrouw Kenney geschonden. Ook het contract met de ouders werd gebroken en het meisje kreeg ook zware emotionele druk opgelegd.”

De moeder van Kayla haalde zelfs de bestelbon boven om haar gelijk te bewijzen. “Op het bonnetje van de taart staat dat het gaat om een bloemenassortiment van verschillende kleuren. We hebben niets gevraagd of geïmpliceerd behalve dat we een kleurrijke taart wilden.”

Volgens de school is er echter meer aan de hand dan de foto alleen. Het meisje zou verschillende inbreuken begaan hebben op de gedragsregels in de loop van de afgelopen twee jaar.

Meer nieuws

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…