15 jaren cel – omdat hij zijn vrouw betrapte in een ander bed

Sean Donis uit de Amerikaanse staat New Jersey riskeert een gevangenisstraf van 15 jaren, omdat hij illegaal bewees dat zijn vrouw hem bedroog.

Donis (37) lette in april 2016 op de kinderen; zijn vrouw was uit eten met vrienden.

Hij zocht de iPad van zijn zoon en toen hij die niet kon vinden, gebruikte hij de ‘Find My iPhone’-app om het apparaat op te sporen.

Het toestel bleek zich te verplaatsen in de richting van Rockland County in de staat New York, waar de baas van zijn vrouw Nancy woonde.

Sean had al enige tijd het vermoeden dat Nancy hem ontrouw was. Zij zorgde er bijvoorbeeld angstvallig voor dat hij niet in de buurt van haar telefoon kwam.

Zij was begonnen op haar gewicht te letten en kleedde zich opeens extra mooi als zij naar haar werk ging.

Op de bewuste avond zou Nancy uit eten gaan bij vrienden in de stad Elizabeth in New Jersey. De iPad bewoog zich echter richting Rockland, waar haar baas Albert Lopez woonde.

De app leidde hem naar de woning van Lopez, waar hij de auto van zijn vrouw geparkeerd zag staan. De voordeur bleek open en hij liep naar binnen, waar hij op de eerste verdieping zijn vrouw in bed aantrof met haar baas.

Donis filmde het tafereel en zou de beelden verzonden hebben naar familie van zijn vrouw.

Een dik half jaar later werd de scheiding uitgesproken en Sean Donis dacht dat hiermee de kous af was. Tot hij enkele maanden na de huwelijksontbinding een brief ontving: hij was gedaagd op beschuldiging van inbraak en onwettige surveillance.

Als hij schuldig wordt bevonden, kan dat hem 15 jaren cel opleveren. Zijn advocaat vindt dat hij eigenlijk een medaille verdient omdat hij zo kalm was gebleven bij wat hij had ontdekt.

De openbaar aanklager blijft er echter bij dat hij de privacy van de eiser heeft geschonden door de schuinsmarcheerders te filmen “zonder hun instemming of toestemming”.

Overige berichten