fbpx

14e container Vriendengroep Himmat gearriveerd

De 14e container van Vriendengroep Himmat is donderdag gearriveerd in Suriname. Deze veteranenvoetbalvereniging uit Nederland ontplooit naast sport sociale activiteiten zonder onderscheid te maken naar politieke-religieuze- of maatschappelijke achtergrond.

Hun 14e container is binnen en zullen er diverse donaties worden gedaan aan behoeftige personen, instellingen, scholen, wees- kinder- en bejaardentehuizen.

De goederen bestaan uit onder andere: rugtassen, kindervoetballen, schoolmappen, rollators, rolstoelen, leesboeken, sportmateriaal en spelletjes. Begin dit jaar was er al een container aangekomen, maar niet alle goederen konden erin en is dus besloten dit jaar nog een container te vullen.

Deze vrachtcontainer werd wederom op verzoek van Matesa gratis verscheept door Vertraco Shipping. Stg. Organisatie Hindoe Media is het lokaal ondersteuningspunt van VG Himmat. De overheid heeft wederom ontheffing verleend voor de invoerrechten en accijnzen.

OOK INTERESSANT
Actiepunten Platform Rijstsector in uitvoering

De behoeften worden in kaart gebracht waarna de distributie door leden van Himmat en OHM zal plaatsvinden.

Op voorgaande ontvangers van rolatoren en rolstoelen wordt het beroep gedaan indien die niet meer in gebruik zijn, die te retourneren bij OHM, zodat die na reparatie door ELTO wederom gedoneerd kunnen worden aan hulpbehoeftigen.(GFC)