fbpx
147 doden bij aanval Kenia

De bloedige aanval van al-Shabaab op een universiteit in de Keniaanse stad Garissa is beëindigd. Er zijn 147 mensen om het leven gekomen, waaronder vier terroristen, schrijft de Telegraaf.

Een van de aanvallers heeft zichzelf te midden van de gijzelaars opgeblazen.

Volgens de Telegraaf zouden de terroristen het bijzonder hebben gemunt op christelijke studenten. Leerlingen die islamitische verzen konden opzeggen, werden ongemoeid gelaten maar mensen die dat niet konden, werden zonder pardon met kogels doorzeefd.

Ooggetuigen spraken van zwaar verminkte lichamen en onthoofdingen.
Veel gedode studenten vertoonden veel kogelwonden, soms wel tien. Experts maken daaruit op dat de aanvallers in het wilde weg op rennende mensen hebben geschoten totdat die niet meer bewogen.

De Somalische terreurbeweging al-Shabaab heeft de verantwoordelijkheid voor de actie opgeëist. (Telegraaf)

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.