145 gehuldigd in verband met 145 jaar Hindostaanse Immigratie

Tijdens de opening vrijdag van de Immigratie Beurs oftewel Apravasi Milan zijn er 145 Surinaamse burgers van Hindoestaanse afkomst gehuldigd voor hun bijzondere bijdrage in de maatschappij. De Nationale Commissie 145 jaar Hindoestaanse Immigratie organiseerde in samenwerking met de Organisatie Hindoe Media Suriname (OHM), de Culturele Unie Suriname (CUS), Lions Club Kwatta en het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) een uitgebreid cultureel programma in de Anthony Nesty Sporthal.

De opening van de beurs werd verricht door vicepresident Ashwin Adhin en minister Lehkram Soerdjan van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV).

Tot de gehuldigden behoorde ook gewezen SLM-directeur, Robby Lachmisingh, die zegt dat de Hindoestaanse gemeenschap in onze multiculturele samenleving erin is geslaagd om de cultuur op een bijzondere manier tot uiting te brengen.

Naast de verscheidene culturele activiteiten die over het gehele land worden gehouden, is de beurs ook één van de activiteiten die in verschillende districten plaatsvindt.(GFC)