fbpx

144 uitsluitend bestemd voor tips illegalen

GFC NIEUWS- Het is roodgloeiend op het nummer 144 waar de alerte samenleving melding maakt van illegale personen in ons land.
Echter verzoekt het NCCR personen die bellen naar het nummer 144 rekening te houden met het feit, dat NCCR geen anonieme meldingen registreert. “Bij het doorgeven van een mogelijk illegale persoon, zal de naam en het nummer van de tipgever ook worden genoteerd”, deelde NCCR-coördinator Kolonel Jerry Slijngard mee tijdens de spoed COVID-19 persconferentie.
Hij gaf verder aan, dat vanwege de drukke werkzaamheden van het NCCR de indruk is gewekt dat NCCR en BOG niet meer naar onder andere Albina reizen om illegalen op te halen en in quarantaine te plaatsen of te testen op COVID-19. “We vragen wat geduld van de diverse diensten daar in Albina. De afstand tussen Paramaribo en Albina is vrij lang, waardoor het team soms op een later tijdstip dan afgesproken in Albina aankomt”, legde de NCCR-coördinator uit.
Slijngard vroeg ook aandacht voor een grotere mate en structurele samenwerking tussen de verschillende diensten in dat gebied en in alle andere gebieden waar er samen wordt gewerkt.
Ook vraagt hij alle verantwoordelijken in ons land het COVID-19 Managementteam te ondersteunen in haar efforts om het COVID-19 virus beheersbaar te houden in ons land. Slijngard: “Beweegt u de mensen waarop u invloed heeft te luisteren naar de adviezen, die mee te nemen en ook daadwerkelijk uit te voeren.”

BEKIJK OOK
Inspanningen armoedebestrijding door AW&J toegelicht aan Wereldbank