fbpx
144 uitsluitend bestemd voor tips illegalen

GFC NIEUWS- Het is roodgloeiend op het nummer 144 waar de alerte samenleving melding maakt van illegale personen in ons land.

Echter verzoekt het NCCR personen die bellen naar het nummer 144 rekening te houden met het feit, dat NCCR geen anonieme meldingen registreert. “Bij het doorgeven van een mogelijk illegale persoon, zal de naam en het nummer van de tipgever ook worden genoteerd”, deelde NCCR-coördinator Kolonel Jerry Slijngard mee tijdens de spoed COVID-19 persconferentie.

Hij gaf verder aan, dat vanwege de drukke werkzaamheden van het NCCR de indruk is gewekt dat NCCR en BOG niet meer naar onder andere Albina reizen om illegalen op te halen en in quarantaine te plaatsen of te testen op COVID-19. “We vragen wat geduld van de diverse diensten daar in Albina. De afstand tussen Paramaribo en Albina is vrij lang, waardoor het team soms op een later tijdstip dan afgesproken in Albina aankomt”, legde de NCCR-coördinator uit.

Slijngard vroeg ook aandacht voor een grotere mate en structurele samenwerking tussen de verschillende diensten in dat gebied en in alle andere gebieden waar er samen wordt gewerkt.

Ook vraagt hij alle verantwoordelijken in ons land het COVID-19 Managementteam te ondersteunen in haar efforts om het COVID-19 virus beheersbaar te houden in ons land. Slijngard: “Beweegt u de mensen waarop u invloed heeft te luisteren naar de adviezen, die mee te nemen en ook daadwerkelijk uit te voeren.”

Meer nieuws

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…