fbpx

14-jarige straatrover aangehouden, kompaan voortvluchtig

De politie van Geyersvlijt heeft afgelopen dinsdagavond de 14-jarige straatrover, Joao G., aangehouden. Zijn kompaan eveneens een jeugdige zag kans om te vluchten.
De twee jeugdigen beroofden op diezelfde avond een dame van haar tas met belangrijke documenten en een mobiele telefoontoestel aan de Copernicusstraat.

Na de melding van de beroving deed de politie van Geyersvlijt de plek aan voor onderzoek. Volgens verklaring van het slachtoffer kwam zij van een feest en liep naar haar auto die op de hoek van de Dobru- en de Copernicusstraat stond geparkeerd.

Op een stoep zag zij de twee jeugdigen zitten en liep ze voorbij. Toen ze haar voertuig opende om in te stappen, werd haar tas door de twee ongewapende jeugdigen weggerukt. Na de daad renden zij via een leegstaand perceel naar de Jules Chin A Foengstraat, alwaar Joao door omstanders werd aangehouden.

BEKIJK OOK
LVV Nickerie slaat alarm: rattenplaag op rijstvelden

De buit met uitzondering van het mobiele telefoontoestel is op het leegstaand perceel gevonden. Het slachtoffer heeft geen letsels opgelopen.

Vanwege de jeugdige leeftijd van Victor is hij ingesloten in het Jeugdcellenhuis Opa Doeli. De politie van Jeugdzaken onderzoekt deze zaak verder.(GFC)