14-jarig meisje met vervallen paspoort achtergelaten door vader op luchthaven

GFC NIEUWS- Na jaren sparen was een gezin van vijf op weg naar haar perfecte vakantie toen het helemaal verkeerd uitpakte.

Een vader, zijn echtgenote en hun kinderen van 9, 11 en 14 waren laaiend enthousiast. Het was de eerste vakantie van de man met zijn gezin.

Het 14-jarig meisje uit een voormalige relatie was eerder naar het buitenland op vakantie met haar moeder, maar de twee jongere kinderen nog niet.

Dat hield in dat er twee nieuwe paspoorten aangevraagd moesten worden, omdat het ouder kind al beschikte over een paspoort.

De vader legde uit op social media dat hij contact maakte met zijn ex-vrouw om het onlineformulier van zijn dochter in te vullen, welke ze weigerde en hem slechts het datum waarop het paspoort zou vervallen doorspeelde.

Het paspoort zou over een jaar vervallen, dus trof de familie voorbereidingen voor hun buitenlandse reis.

Alles ging volgens plan, totdat ze bij de luchthaven arriveerden.

Bij het ophalen van hun ticket werd duidelijk dat het paspoort van het 14-jarig meisje over twee maanden zou expireren.

De vliegmaatschappij gaf ze toestemming op te vliegen, omdat volgens hun beleid passagiers met een paspoort dat minimaal over zes maanden zou vervallen nog kunnen afreizen.

Het geld dat betaald was voor de dure reis kon men niet terugkrijgen en om zaken ingewikkelder te maken, was zijn echtgenote niet bereid om zonder af te reizen. Ze vond dat ze niet in staat zou zijn om alleen op twee kleine kinderen te letten.

De man besloot toen om af te reizen met zijn vrouw en de twee kinderen – en liet zijn oudste achter op de luchthaven.

De vader legt uit: “natuurlijk was mijn dochter boos. Ik beloofde haar mee te nemen naar een andere trip, zodra haar paspoort in orde was. Ik begrijp dat dit de situatie niet minder erg maakt.”

Hij regelde dat zijn vader – de grootvader van het meisje – haar ophaalde bij de luchthaven.
De vader voelde zich rot, temeer hij een aantal tekstberichten van kennissen kreeg die moeite hadden met zijn besluit.

Toen het gezin terugkwam van vakantie, weigerde zijn dochter om met hem te praten. Ze werd zelf op school gepest, omdat ze ’gelogen’ zou hebben over een buitenlandse reis en wilde ze van school wisselen.

De vader zegt: “ik heb enorm moeite met de situatie. Alleen de jongere kinderen hebben genoten en mijn vrouw en ik zijn erg aangeslagen, omdat mijn dochter niet met ons praat.”

De meningen van social mediagebruikers over deze zaak zijn verdeeld.

Alhoewel sommigen begrip hebben, zijn velen van mening dat hij een verkeerde beslissing nam. “Ze is 14 jaar oud. Het enige dat zij begrijpt, is dat haar vader haar achterliet op de luchthaven en op reis ging met zijn nieuwe familie.”

Een ander zei: “Het geld kwijtraken of een vakantie missen wegen helemaal niet op met een onschuldig kind achterlaten op de luchthaven.”

Overige berichten