fbpx

13e grote sterilisatieproject Dierenbescherming

GFC NIEUWSREDACTIE- Na een afwezigheid van 3 jaren vanwege de beperkingen door de COVID epidemie, is het grote Sterilisatie project van de Stichting Dierenbescherming Suriname voor februari eindelijk weer een feit.

In 2009 is het sterilisatieproject van de stichting voor het eerst georganiseerd onder de slogan “Yepi yu dagoe, yepi ala dagoe!”.

Inmiddels is het allang geen honden-sterilisatieproject meer, maar worden jaarlijks ook steeds meer poezen aangemeld. Een goede ontwikkeling om een groeiende zwerfkattenpopulatie te voorkomen.

Hoe groot de omvang is van de populatie zwerfhonden en -katten in Suriname is helaas onduidelijk, omdat de noodzakelijke tellingen al jarenlang uitblijven bij gebrek aan vrijwilligers.

Wel is duidelijk dat er nog steeds veel vrouwelijke dieren ongesteriliseerd op straat belanden: loops, zwanger of met hun kleintjes, en ook nog steeds veel puppy’s en kittens zonder moeder, ondanks dat er al meer dan 18.000 operaties zijn uitgevoerd sinds de Dierenbescherming en haar zusterorganisaties met hun sterilisatieprojecten zijn begonnen.

Voor het 13e sterilisatieproject hoopt men dat de mensen die hun dieren nog niet gesteriliseerd hebben bij vorige projecten, terwijl deze honden en poezen wel telkens nestjes krijgen, dit jaar over ‘de drempel’ stappen en hun dieren wél aanmelden, owille van hun eigen welzijn, het welzijn van hun eigen dieren en van alle dieren in Suriname.

OOK INTERESSANT
Braziliaan Costa Silva door politie gezocht voor deelneming aan criminele organisatie

Start Project: maandag 27 februari t/m vrijdag 10 maart 2023
Weekenddagen uitgezonderd

Aanmelden: persoonlijk op het dierenasiel m.i.v. zaterdag 11 februari,
dagelijks tussen 9.00 – 14.00 uur. (m.u.v. woensdag)

Adres: Kanangalaan 32, tegenover de Paramaribo Zoo

Operatiekosten: Variërend SRD 250,- (poes) tot 350,- (hond) per dier
Alleen vrouwelijke dieren komen in aanmerking voor dit project

Vervoer: Dierenvervoer mogelijk tegen betaling

De Stichting Dierenbescherming Suriname hoopt d.m.v. haar projecten structureel een bijdrage te kunnen leveren aan het verminderen van het zwerfdierenprobleem in Suriname.

Ze doet een beroep op eenieder in onze gemeenschap om mee te helpen!.Dit kan door uw eigen dier(en) te laten steriliseren, door een zwerfdier aan te melden voor sterilisatie, door als vrijwilliger mee te helpen of door te doneren.