fbpx
Leden Milieubeheer gaan massaal naar ministerie Biza

De Algemene Bond Personeel Milieubeheer (ABPM) heeft zijn actiemodel aangepast. Dit is afgelopen vrijdag besloten op een Algemene Leden Vergadering. De werknemers zullen morgen om 07.00 uur postvatten bij het ministerie van Binnenlandse Zaken aan de Wilhelminastraat.

De ministers van Openbare Werken (OW) Siegfried Wolff en Binnenlandse Zaken (Biza) Mohamed Noersalim zijn per brief in kennis gesteld over dit besluit. Bij een eerder actiemodel, meldden de werknemers zich om 07.00 uur op het werk om vervolgens tegen 11.00 uur te vertrekken. Reden voor de aanpassing van het actiemodel is volgens bondsvoorzitter Hugo blanker het feit dat de regering maar niet schijnt te willen werken aan het verbeteren van de rechtspositie van het personeel dat vervat is in een ‘Protocol van Afspraken d.d. 10 april 2015’. “De overheid is een onbetrouwbare partner”, zegt hij.

Blanker wijst er op dat al maanden gesprekken gevoerd zijn met de vorige ministers van OW en Biza en thans met de huidige bewindvoerders op die departementen. Toen er, na de inauguratie van het nieuw regeerteam maar geen schot in de zaak leek te komen, is aan president Desire Bouterse gevraagd om in te grijpen. Het staatshoofd heeft vervolgens de ministers opgeroepen deze kwestie aandacht te geven en te werken aan oplossingen.

“De algemene indruk hierop is dat bestuur en leden van de ABPM thans enige voortvarendheid zien in de aanpak van de onderhavige punten, voor wat betreft de zaken die het ministerie van Openbare Werken regarderen. Evenwel zijn er nog enkele onvolkomenheden, die door een effectieve voortgaande bespreking geklaard kunnen worden.”

De ABPM kan zich niet terugvinden in de ingangsdatum voor waardering van personeelsleden volgens de Fiso-normen. Er zijn van regeringszijde voorstellen gedaan om voor een bepaalde groep werkers de waardering te laten terugwerken naar 2012, terwijl de bedoelde werknemers sinds 2008 daar aanspraak op maken.

Blanker zegt dat de bond nimmer kan instemmen met deze “onredelijke en onrechtvaardige periodes.” Bestuur en leden constateren aan de andere kant dat er geen schot komt in de aangelegenheden, waarvoor het ministerie van Biza verantwoordelijk is. De bond stelt dat zij geconfronteerd wordt met voortdurende vertraging vanuit Biza.

Het gaat er in deze om dat personeelsleden jarenlang in bepaalde functies hebben waargenomen, zonder enige financiële compensatie en/of bevordering. “Men is zo onredelijk. Deze ‘fight’ zou niet zo moeilijk zijn als de overheid rechtschapen was”, ergert Blanker zich. Het actiemodel wordt niet gewijzigd totdat de regering komt met aanvaardbare resultaten.

Meer nieuws

Bazo en BZV-kaarten automatisch verlengd

GFC NIEUWS- De Onderraad Sociaalzekerheidsstelsel heeft besloten dat alle verstrekte en nog te verstrekken Bazo en BZV zorgverzekeringen met een geldigheidsduur tot 31 oktober 2020…

NDP-topper Clairy Linger heengegaan

GFC NIEUWS- NDP-topper Clairy Linger is ingeslapen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto voor meer informatie….

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…