fbpx

13-jarige jongen geraakt door politiekogel

GFC NIEUWS- Een 13-jarige jongen raakte vrijdagavond gewond door een politiekogel, nadat de politie het vuur opende op een vluchtende rover.
De PR van het KPS meldt dat de 38-jarige Luciën v.D., Lorenzo v.D. (24), Harold C. (41) en Marjorie K. (37) vrijdagavond door leden van het RBTP in het Latour- en het Santodorp project werden opgespoord en aangehouden voor onder andere diefstal door middel van geweldpleging en overtreding van de Vuurwapenwet.
Op 13 augustus hebben drie mannen een roofoverval gepleegd in een bedrijf. Onder bedreiging met een vuistvuurwapen maakten zij een tas met een groot geldbedrag in Surinaamse dollar buit, die de bedrijfshouder op dat moment bij zich had. De bedrijfshouder is tijdens de beroving mishandeld en in zijn rechterbeen geschoten.
Na uitgewerkte informaties zijn Luciën v.D., Lorenzo v.D en Harold C. in beeld gekomen bij de politie als de plegers van de roofoverval. Op 14 augustus werden Lucien en Lorenzo door leden van het RBTP aangehouden. Op aanwijzing van Lorenzo en Lucien deed het RBTP het woonadres van de derde verdachte aan in deze Harold C.
Toen Harold de politie zag vluchtte hij weg. Toen Harold het bevel negeerde om niet verder te vluchten schoot de politie gericht op hem. Hij werd daarbij in zijn heup geraakt en kon daardoor niet verder vluchtten. Ongelukkigerwijs werd een 13-jarige jongen door een kogel in zijn onderbeen geraakt.
De vrouw van Harold C. is ook aangehouden, omdat zij vermoedelijk een deel van de buit in huis had bewaard. Zij is de 37-jarige Marjorie K.
Er is ook een vuistvuurwapen in het huis aangetroffen. Zowel het geld als het wapen zijn door de politie in beslag genomen.
Harold, Luciën en Lorenzo hebben toegegeven dat zij de gewapende roofoverval gepleegd hebben. De drie rovers en Majorie K. zullen voorgeleid worden bij een hulpofficier van justitie.
Nadere informatie volgt.

BEKIJK OOK
Keti Koti worstelspektakel op Ramcharan’s Playground