13-jarig verkeersslachtoffer Sewnandan ontslagen uit ziekenhuis

Sahiel Sewnandan, de 13-jarige jongen die op 7 december betrokken was bij een gruwelijke aanrijding in het ressort Houttuin, is woensdag ontslagen uit het Academisch Ziekenhuis van Paramaribo (AZP). Hij moet nog ruim 6 maanden tot een jaar revalideren.

De ouders zijn blij dat hun zoontje weer thuis is. Ze vertellen dat het de betere kant op gaat met hun Sahiel. De emotionele moeder zegt dat de afgelopen weken het heel moeilijk was voor het gezin. Echter is ze 1 voor 12 heel dankbaar voor de ondersteuning. Ook haalt ze aan dat niet alles voorbij is, gezien Sahiel veel nazorg nodig heeft.

De moeder wijst erop dat de jongen gedurende de zes maanden elke maand naar de controle moet en hij moet voorlopig zoveel als mogelijk vloeibaar voedsel eten. Daarnaast heeft de jongen ook pamper, verband en medicijnen nodig. De vader van Sahiel legt uit dat zij dagelijks rond SRD 100 moeten uitgeven aan de bovengenoemde zaken.

De vader die met krukken loopt, zegt dat het ook moeilijk is om zijn zoon naar de controle te brengen, gezien zij niet met de bus kunnen gaan. Volgens hem hebben zij al veel geld kwijt als ze een taxi vanuit Houttuin naar AZP moeten betalen en terug.

Op donderdag 11 januari gaat Sahiel voor zijn eerste controle. De moeder hoopt dat de samenleving haar wederom zal bijstaan met de nazorg. Ze haalt aan dat ze het niet alleen kunnen, gezien ze weinig inkomsten hebben.

Sahiel die in het laatste leerjaar was van het basisonderwijs, is genoodzaakt zijn studie het volgend schooljaar voort te zetten. Zelf vindt hij het heel erg dat hij nu niet naar school kan.

Sahiel had dringend een rolstoel nodig die door stichting 1 voor 12 is geschonken aan de familie. De voorzitter van 1 voor 12, Louis Vismale, heeft ook een donatie gedaan aan het gezin om voorlopig de benodigdheden voor Sahiel aan te schaffen.

Vismale doet een beroep op de samenleving om 1voor 12 te helpen om de familie te ondersteunen met de nazorg.(GFC)

Overige berichten