fbpx
12e grote Sterilisatieproject Dierenbescherming

GFC NIEUWS- Hoe groot de omvang is van de zwerfhonden –en kattenpopulatie in Suriname, is onduidelijk omdat de noodzakelijke tellingen al jarenlang uitblijven bij gebrek aan vrijwilligers.

Wel is duidelijk dat er nog steeds veel vrouwelijke dieren ongesteriliseerd op straat belanden, soms loops, zwanger of met hun kleintjes, en ook nog steeds veel kleintjes zonder moeder. Ondanks dat er al meer dan 10.000 operaties zijn uitgevoerd sinds de Dierenbescherming is begonnen met haar projecten, laat de organisatie optekenen.

“Voor het 12e grote Sterilisatieproject 2020 hopen we dat de mensen die hun dieren nog niet gesteriliseerd hebben bij vorige projecten, terwijl deze honden en poezen wel telkens nestjes krijgen, dit jaar over ‘de drempel’ stappen en hun dieren wél aanmelden. Omwille van hun eigen welzijn, het welzijn van hun eigen dieren en van alle dieren in Suriname.”

Dierenbescherming Suriname hoopt met haar projecten structureel een bijdrage te kunnen leveren aan het verminderen van het zwerfdierenprobleem in Suriname.

Ze doet een beroep op eenieder in onze gemeenschap om mee te helpen. Dit kan door uw eigen dier(en) te laten steriliseren, door een zwerfdier aan te melden voor sterilisatie, door hulp als vrijwilliger aan te bieden, of door een donatie te doen.

Meer nieuws

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…