12e grote Sterilisatieproject Dierenbescherming

GFC NIEUWS- Hoe groot de omvang is van de zwerfhonden –en kattenpopulatie in Suriname, is onduidelijk omdat de noodzakelijke tellingen al jarenlang uitblijven bij gebrek aan vrijwilligers.
Wel is duidelijk dat er nog steeds veel vrouwelijke dieren ongesteriliseerd op straat belanden, soms loops, zwanger of met hun kleintjes, en ook nog steeds veel kleintjes zonder moeder. Ondanks dat er al meer dan 10.000 operaties zijn uitgevoerd sinds de Dierenbescherming is begonnen met haar projecten, laat de organisatie optekenen.
“Voor het 12e grote Sterilisatieproject 2020 hopen we dat de mensen die hun dieren nog niet gesteriliseerd hebben bij vorige projecten, terwijl deze honden en poezen wel telkens nestjes krijgen, dit jaar over ‘de drempel’ stappen en hun dieren wél aanmelden. Omwille van hun eigen welzijn, het welzijn van hun eigen dieren en van alle dieren in Suriname.”
Dierenbescherming Suriname hoopt met haar projecten structureel een bijdrage te kunnen leveren aan het verminderen van het zwerfdierenprobleem in Suriname.
Ze doet een beroep op eenieder in onze gemeenschap om mee te helpen. Dit kan door uw eigen dier(en) te laten steriliseren, door een zwerfdier aan te melden voor sterilisatie, door hulp als vrijwilliger aan te bieden, of door een donatie te doen.

Overige berichten