12- plussers in Suriname ook prikken anders zullen sterfgevallen omhoog gaan

GFC NIEUWSREDACTIE- Er zullen in Suriname meer overlijdensgevallen te betreuren zijn indien de overheid besluit om alle scholen dit jaar weer volledig open te laten gaan zonder een groot deel van de leerlingen een prikje te geven.

Met de komst van de Deltavariant, die veel besmettelijker en dodelijker is, in combinatie met de lage vaccinatiegraad in ons land, zou het openen van de schooldeuren zeer onverantwoord zijn.

Dat staat in een verklaring van het Kritische Surinaamse VrouwenCollectief (KSVC) die naar GFC Nieuws is verzonden.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Binnenkort worden kinderen vanaf 12 jaar geprikt, in latere fase die vanaf 5 jaar

Het KSVC maakt zich vooral zorgen om de binnenlandbewoners, bij wie verkeerde informatie heeft gezorgd voor een geringere prikbereidheid.

“Wij weten dat de zeer besmettelijke Deltavariant van het coronavirus op alle continenten de overhand krijgt. Ook in Zuid – Amerika zal dat uiteindelijk het geval zijn”.

“De schoolgaande jongeren kunnen zorgen voor verdere verspreiding”.

“De enige oplossing om de scholen weer veilig operationeel te maken is het grootschalig vaccineren van zowel volwassenen en jeugdigen” aldus het KSVC.

Het VrouwenCollectief ziet graag dat de overheid de vaccins van Pfizer naar Suriname haalt omdat die ook kunnen worden geprikt in de armen van 12- plussers.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten