fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

12-jarig verkracht meisje bevalt van tweeling, omdat geweigerd werd foetussen te verwijderen

GFC NIEUWS- In Argentinië is een 12-jarig meisje van de baby van haar verkrachter bevallen.

Lucia, de schuilnaam van het toen nog 11-jarig meisje, was nog maar 24 weken zwanger toen artsen besloten om haar baby via een keizersnede ter wereld te brengen. De baby was ongeveer 30 centimeter en had een kleine overlevingskans, maar gezien Lucia’s jonge leeftijd en om haar veiligheid te garanderen, zat er niet veel anders op.

Lucia werd immers om een andere reden dan haar zwangerschap naar het ziekenhuis gebracht: ze had ernstige snijwonden op haar armen die een poging tot zelfmoord insinueerden.

Lucia wilde dat “het ding dat de oude man in me stopte” verdween. Haar zwangerschap was immers het resultaat van herhaaldelijk misbruik. En de oude man waarop Lucia doelde, was de 65-jarige partner van haar oma. Haar oma kreeg drie jaar geleden het hoederecht over Lucia en haar twee oudere zussen nadat die misbruikt werden door de vriend van hun moeder.

OOK INTERESSANT
Man aangehouden voor stelen pakken zoutvlees uit supermarkt

Omdat het meisje zo jong was, én omdat haar zwangerschap het resultaat was van verkrachting, ijverden de dokters, mensenrechtenactivisten en de moeder van Lucia voor een abortus. Ook de Argentijnse pers mengde zich en berichtte uitgebreid over het lot van Lucia.

In Argentinië is een abortus ten strengste verboden. Toch gelden er twee uitzonderingen wanneer de zwangerschap het resultaat is van verkrachting, of wanneer de veiligheid van de vrouw in het gedrang komt door de zwangerschap. Bij Lucia waren beide uitzonderingen van toepassing en toch mocht ze geen abortus plegen, schrijft The Sun.

Foto ter illustratie: unsplash