fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

12-jarig meisje dood na teveel hoofdluizen

GFC NIEUWS- Twee ouders uit Georgia in de Verenigde Staten zijn aangeklaagd voor de dood van hun kind. Hun dochter Kaitlyn (12) stierf volgens de autoriteiten door een hartaanval die mogelijk werd veroorzaakt als gevolg van te veel hoofdluizen. Die voeden zich met mensenbloed.
Het 12-jarige meisje uit Ivey in de staat Georgia werd op 26 augustus doodverklaard in het ziekenhuis. Haar moeder had de hulpdiensten gebeld omdat ze op niets meer reageerde. Zowat een maand later zijn haar ouders, Mary Katherine Horton ( 37) en Joey Yozviak (38), aangeklaagd wegens ‘moord in de tweede graad’ – dus zonder voorbedachtheid – en kindermishandeling.
Agent Ryan Hilton van ‘Georgia Bureau of Investigation’ vertelde in de rechtbank dat hij nog nooit zo’n erge luizenplaag had gezien als bij het 12-jarige meisje. Volgens hem had het kind al drie jaar lang onophoudelijk last van luizen, die het meisje compleet zouden hebben ‘leeggezogen’.
Door die onophoudelijke luizenbeten zou het ijzergehalte in haar bloed zijn afgenomen. Die zware bloedarmoede zorgde er mogelijk voor dat het meisje een hartstilstand kreeg. Het autopsieverslag is echter nog niet volledig. De exacte doodsoorzaak wordt nog verder onderzocht.
Kaitlyns moeder bekende in de rechtbank dat haar dochter bij haar dood al meer dan een week niet gewassen was. Toen de autoriteiten het huis van de familie onderzochten, bleek dat op alles in de kamer van het meisje – matras, meubels, kledij, … – luizen zaten.
Sociale diensten waren nochtans al sinds 2018 op de hoogte van de erbarmelijke omstandigheden waarin het gezin leefde. Een grootouder van Kaitlyn vindt dat de autoriteiten te weinig gedaan hebben om het meisje te beschermen. Twee broers van Kaitlyn worden intussen elders opgevangen.
De hoofdluis is een parasiet. De beestjes zoeken graag naar behaarde en warme plekjes op het lichaam en voeden zich met mensenbloed. Een hoofdluis leeft ongeveer één maand en legt elke dag makkelijk vijf à zes eitjes, waaruit weer nieuwe luizen ontstaan. Snel ingrijpen is dus erg belangrijk.

OOK INTERESSANT
Vrouw en twee mannen aangehouden bij drugsinval