11e sterilisatieproject Dierenbescherming

Onder de slogan “Yepi yu dagoe, yepi ala dagoe!” gaat het 11e sterilisatieproject van de stichting Dierenbescherming Suriname weer van start.

Het project van 2018 was wederom een succes. Dit bleek onder andere uit de enthousiaste vragen die de vrijwilligers van de Dierenbescherming en de dierenartsen het afgelopen jaar steeds kregen wanneer ze hun honden weer voor sterilisatie konden brengen.

18 februari is het weer zover: 5 dierenartsen gaan gedurende 2 weken de honden en poezen uit Paramaribo en omstreken steriliseren.

Sterilisatie van een hond/poes is een eenmalige operatie waarbij de hond/poes onvruchtbaar wordt gemaakt, en dus d’r leven lang geen pups/kittens meer krijgt.

Voor het dier en de baas levert dit veel voordelen op:

• geen loopsheid meer, en hierdoor geen reuen meer op het erf,
• geen anti-loops prik ieder half jaar, of poezepil iedere week dus veel minder risico op borstkanker en baarmoederproblemen
• geen extra kosten voor het voeden en verzorgen van pups/kittens.
• op de lange termijn minder weggegooide nestjes, die (als de pups of kittens het overleven) zelf weer nestjes krijgen en zo het zwerfdierenprobleem in stand houden of zelfs vergroten.

Aanpak

Eigenaren van Surinaamse honden en poezen in het centrum kunnen zich aanmelden bij de project coördinator voor de sterilisatie van hun hond. Dit geschiedt telefonisch. De eigen bijdrage bedraagt ook dit jaar slechts SRD 50 – 75.

Indien de mensen geen vervoer hebben, kan er vervoer ingezet worden. Na sterilisatie wordt de hond weer teruggebracht, waarna die in haar eigen omgeving kan herstellen.

Het project richt zich niet alleen op het centrum maar ook op wijken buiten Paramaribo. Natuurlijk blijft de Dierenbescherming alle honden(poezen)eigenaren adviseren om ook buiten dit project om sterilisatie van hun hond/poes te overwegen.

Aanmelden

Mensen kunnen zich vanaf maandag 4 februari opgeven bij de Dierenbescherming op het projectnummer 8596369 en het asielnummer 547123 tussen 8.00 en 16:00 uur in de namiddag.

De Dierenbescherming hoopt structureel een bijdrage te kunnen leveren aan het verminderen van het zwerfhondenprobleem, en roept alle mensen op om mee te helpen. “Dit kan door uw eigen hond(en) te laten steriliseren, door uw hulp als vrijwilliger aan te bieden, door de nazorg van een zwerfhond op u te nemen of door een donatie te doen”.

Overige berichten