115 | Remi V. aangehouden voor poging doodslag

Remi V. (67) is woensdag aangehouden op verdenking van poging tot doodslag. V. zou meerdere malen opzettelijk zijn ingereden op een auto, waar onder andere een kind van 4 in zat. Hij beweert dat hij bang was dat de bestuurder van de auto hem wilde beroven.

De taxi van Benito K. werd naar eigen zeggen op de Domineestraat van achteren aangereden door V., die na de aanrijding doorreed.

Benito K. achtervolgde de veroorzaker en probeerde hem met signalen tot stoppen te bewegen. Die reed echter door naar het terrein van Integra Marine & Freight Services op de Nieuwe Haven.

De taxichauffeur stopte achter het voertuig van V. De man reed volgens getuigen opzettelijk tegen de taxi, en de chauffeur stapte uit om de schade op te nemen.

Daarop reed V. op de taxichauffeur in met waarschijnlijk de opzet hem aan te rijden. Die kon zich redden door opzij te springen.

V. reed opnieuw op de taxi in en ramde de auto, waar het kind nog in zat, tegen een omrastering. Hierna reed hij naar een garage waar hij zijn voertuig parkeerde.

Meer dan één getuige geeft aan dat V. tijdens dit alles een vuurwapen liet zien.

Remi V. ontkent de aanrijding in de Domineestraat en zegt dat hij vermoedde dat de inzittenden van de taxi hem wilden beroven. Getuigen schrijven op sociale media gezien te hebben dat Remi V. meerdere malen opzettelijk de veel kleinere auto ramde met zijn voertuig.

Remi V. (foto) is de oprichter van Integra Marine & Freight Services LLC. Volgens het zakenmagazine Bloomberg is hij de oprichter en ceo van Suriname Port Services NV.

[Bron: KPS]

Overige berichten