fbpx

Tijdelijke zaakgelastigde Nederland brengt beleefdheidsbezoek aan minister LVV

GFC NIEUWS- De tijdelijke zaakgelastigde van de Nederlandse regering in Suriname, Jacob Frederiks, heeft donderdag een formeel beleefdheidsbezoek gebracht aan de minister van LVV, Rabindre Parmessar.

Tijdens dit beleefdheidsbezoek is gesproken over de certificering van landbouwproducten bestemd voor de export.

De vertegenwoordiger van de Nederlandse regering wilde geïnformeerd worden over problemen die Suriname met name de exporteurs, ervaren tijdens de reguliere zendingen en welke hulp vanuit de zijde van Nederland eventueel geboden zou kunnen worden.

Parmessar gaf een uiteenzetting van de huidige situatie, de nieuwe EU-regels en de stappen die reeds zijn ondernomen om te kunnen voldoen aan de nieuwe regels en de voorbereiding op de komende audits van dit jaar.

BEKIJK OOK
NASA/JPL Space Systems Engineer Nagin Cox brengt in Suriname voor promotie STEM-educatie

Vanuit de zijde van Suriname is gevraagd om directe en concrete hulp op het gebied van capaciteit en institutionele versterking voor zowel de NPPO als voor de boeren, producten en exporteurs.

Er is voorgesteld om op kort termijn een technische delegatie af te vaardigen naar Nederland om geïnformeerd te worden over de controlemechanismen bij de exporten.