11-jarige schrijver overhandigt boek aan Onderwijsminister

De jonge schrijver, Aarush Nishant Tilak, heeft zijn boek: “My colourfull world travels” overhandigd aan de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Lilian Ferrier. Dit boek is geschreven in de Engelse taal en is door de jonge schrijver opgedragen aan alle kinderen. Het doel is om zijn levenservaringen in verschillende landen en over de verschillende culturen met andere kinderen te delen.

De minister vond het een eer om dit boek in ontvangst te nemen. Zij reageerde heel positief op het idee van de 11-jarige schrijver en vindt het belangrijk dat hij zijn boodschap over de natuur, zijn passie, met anderen deelt.

Tilak is bijzonder geinspireerd door de natuur, dieren, planten en de verschillende culturen, maar ook het milieu, waarbij hij tevens nadenkt over een oplossing voor het milieuprobleem. Vanwege de dienstbetrekking van de moeder bij de VN heeft Aarush vele landen mogen bezoeken.

Met deze internationale culturele boodschap wil de schrijver aangeven dat arme landen ook veel positieve dingen kunnen leren aan rijke landen, met name: saamhorigheid, vreedzaamheid en cultuur. In zijn boek speelt niet de rijkdom aan goederen, maar de rijkdom aan cultuur een belangrijke rol.

Ferrier inspireerde de schrijver om ook een bezoek te brengen aan andere instanties die zich met soortgelijke activiteiten bezighouden en motiveerde hem om verder te gaan met het delen van zijn talenten met de wereld.

De opbrengsten van dit boek zullen worden aangewend aan een humanitair project te Commewijne. Het doel is om een boerderij op te zetten en dit toegankelijk te maken voor alle kinderen. De wens is om dit project in samenwerking met het MinOWC uit te voeren, maar die mogelijkheden moeten nog worden bekeken.

Overige berichten