fbpx

11- jarige jongen wordt dagelijks met ‘geweld’ gedwongen zijn tanden te poetsen

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Een 11- jarige jongen weigert om zijn tanden elke dag te poetsen. De jongeling beweert dat hij heftige braakneigingen krijgt en zich daarna nog urenlang misselijk voelt.

GFC Lifestyle verneemt van een vertegenwoordigster van het KIVC dat het kind uit Paramaribo, Suriname, elke ochtend door zijn vader gedwongen wordt om zijn tandenborstel in zijn mond te brengen.

Alleen met licht fysiek en sterk verbaal geweld lukt het om de knul zover te krijgen zijn gebit schoon te maken. Zijn pa moet uiteindelijk in veel gevallen voor hem borstelen.

Naar verluidt hebben de ouders het poetsen in de avond voor het slapen gaan al opgegeven. Hun kind borstelt dan niet maar spoelt slechts met mondwater.

BEKIJK OOK
'Schoonmoeder' is bedreigd: ik breek je kaak als jij je dochter stimuleert om vreemd te gaan

Vernomen wordt dat het jongetje lichamelijk waarschijnlijk helemaal niets mankeert. Hij heeft er geen enkele moeite mee om lepels, vorken en rietjes in zijn mond te brengen.

Het vermoeden bestaat dat hij een obsessie heeft ontwikkeld en de misselijkheidsklachten psychosomatisch zijn.

Een psycholoog legt aan GFC uit dat een ongewenste en onaangename drang, gedachte of beeld die herhaaldelijk in een mens opkomt en gevoelens van walging, angst of onbehagen veroorzaken, wordt geclassificeerd als een obsessie.
Het jochie staat nog niet onder behandeling van een deskundige. Het KIVC heeft de ouders geadviseerd een psycholoog in de arm te nemen.