11-jarige jongen ook verkracht door ‘most wanted’ crimineel Koempai

De 28-jarige Danny Koempai werd sinds 15 juni 2012 door de Surinaamse politie opgespoord voor diefstal door middel van geweldpleging en verkrachting.

Behalve in Paramaribo moet Koempai ook berovingen hebben gepleegd te Albina, Moengo en de weg naar Patamakka.

Toen de grond in Suriname hem te heet onder de voeten werd is deze zware crimineel uitgeweken naar ons buurland Frans Guyana. Via Interpol heeft de Surinaamse politie en justitie toen een internationaal signaleringsverzoek doen uitgaan voor Koempai.

Op politieniveau was er regelmatig contact tussen de Surinaamse en de Frans Guyanese politie om Koempai te pakken te krijgen, laat de PR van het KPS weten.

Deze misdadiger heeft ook in ons buurland criminele handelingen hebben gepleegd. Sedert november 2014 wordt hij door de Frans-Guyanese politie en justitie opgespoord op verdenking van verkrachting van een 11-jarige jongen te “Forest of Madagascar”, St. Laurant.

Koempai keerde terug naar Suriname. Gisteravond kwam een einde aan zijn vrijheid toen hij in Paramaribo werd aangehouden door leden van het Arrestatie Team. Koempai is vervolgens overgedragen aan collega’s van de afdeling Kapitale Delicten.

Overige berichten