Achtste editie Poetry&Beyond heeft internationaal karakter

De achtste editie van Poetry&Beyond vandaag heeft een internationale invulling met de komst van Poetry Performer Rellie Telg.

“Graag blaast zij stillevens leven in met haar pen. Creëert zij nieuwe werelden met wat zij onderweg vindt. Bouwt woordbruggen van haar hart
naar de jouwe en serveert zij het alledaagse in een nog onbekend jasje”, zegt de organisatie over Telg.

Via spoken word, beeldende kunst, dans, muziek, theater en fashion worden de performers uitgedaagd om hun verhaal in hun kunstvorm te delen.

Op deze avond doet de organisatie een ode aan de vijf overleden Surinaamse dichters: James Bhai Ramlal, Michaël Slory, Bea Vianen, Elly Purperhart en Shrinívasi.

Een avond vol verbindingen en ontbindingen in onze verhalen. Hun werken dienen als spiegels voor ons te zijn. Hoe kijken wij in deze spiegels en wat doen wij ermee? De performers worden uitgedaagd om deze verhalen te vertellen op hun manier. De brug wordt geslagen tussen het verleden, het nu en de toekomst, deelt de organisatie mee.

Verder is er beeldende kunst van Ruth-Rachel Joeroeja, Siah Valentina, Overdo Berghout en Djinti.

“An experience in Fashion with a twist of Culture” gepresenteerd door de getalenteerde designer en ondernemer Meredith Joeroeja. KokoLampu deelt interpretaties van de werken van de vijf dichters in sketch vorm, ook genoemd choreopoems.

Hiernaast zijn er optredens van Borger Breeveld, Roché Soehawan (Tabla) & Umesh Bissesser (harmonium) en Anique Marcett brengt haar dosis perikelen dans.

Jermo Pogba & Xiomara van Hetten zullen het gehoor en vermogen van gevoel van de aanwezigen trakteren met hun welbekende klanken.