fbpx

105-jarige in ressort Koewarasan

Districtscommissaris Wedprekash Joeloemsingh heeft op donderdag 7 maart Betsy van Bosse- Spier in de bloemetjes gezet die 105 jaar werd.

Zij is tot nu toe de oudste bewoonster van het ressort Koewarasan in het district Wanica.

Voor deze bijzondere dag was er een kerkdienst gehouden in aanwezigheid van familie, vrienden en kennissen. De burgervader bracht de felicitaties namens president Desi Bouterse en first lady Ingrid Bouterse- Waldring over aan de jarige.

Van de first lady kreeg zij een fruitmandje en een bloemstuk, terwijl zij van de burgervader een gesloten enveloppe en een bloemstuk kreeg.

Oma Betsy werd geboren op 7 maart 1914 in Paramaribo. Zij komt uit een gezin van 9 kinderen waarvan zij de vijfde kind is. Haar broers en zusters zijn haar voorgegaan. Zij is nu de enige van haar generatie.

Oma Betsy heeft de Wanicaschool bezocht en afgerond. Vanwege omstandigheden heeft zij niet verder kunnen studeren. Toen zij 14 jaar oud was begon zij te werken als interieurverzorgster.

Mevrouw Betsy heeft ook haar krachten gegeven aan de Saron- en de Froweinscchool als interieurverzorgster tot aan haar pensionering.

Haar echtgenoot werkte in het binnenland, waardoor zij de kinderen zelf moest opvoeden.

BEKIJK OOK
Jonge kassierster (23) opgesloten voor verduistering gelden

Ze kregen 10 kinderen: vier zonen en zes dochters waarvan twee dochters haar voor zijn gegaan.

Verder is zij gezegend met 46 kleinkinderen (3 zijn overleden), 119 achterkleinkinderen, 49 bet-achterkleinkinderen en 2 bet over achter kleinkinderen.

Mevrouw Betsy heeft in haar jongere jaren altijd van dansen gehouden. Zij houdt van lekker koken en eten. Haar specialiteit is om koeksoorten te bakken waaronder bojo, viadoe, en het maken van zuurgoed en gemberbier. Dit alles bracht zij op de kermis ten verkoop.

Haar favoriete programma’s op de televisie zijn: Boksen, voetbal en een Japanse worstelsport.

Een dieptepunt in haar leven is dat zij vorig jaar 2 kleinkinderen ten grave heeft gedragen en dat haar echtgenoot op haar 95ste kwam te overlijden. Hij bereikte de gezegende leeftijd van 100 jaar.

Als boodschap voor de jongeren geeft zij aan om rustig in vrede met elkaar te leven, want de duivel brengt splitsing. Daarom vraagt ze om steeds te blijven bidden en lief te zijn voor elkaar.