100ste geboortedag wijlen Jagernath Lachmon herdacht met lezing

Stichting Instituut voor Multiculturele Dienstverlening (SIMUD) en het Wetenschappelijk Bureau VHP-Nederland memoreren op zondag 25 september 2016 de 100ste geboortedag van de gewezen VHP voorzitter, wijlen mr. Jagernath Lachmon.

Zijn gedachtegoed en verbroedering van het volk van Suriname leven in alle Surinamers voort.

De organisatoren hebben professor dr. Ruben Gowricharn bereid gevonden om als keynote speaker een middaglezing te houden over de politieke en maatschappelijke rol die mr. Jagernath Lachmon in de afgelopen decennia in Suriname heeft gespeeld.

De lezing is bedoeld als een respectvolle en prikkelende discussie met als overkoepelend thema: “Etnische habitus en politiek leiderschap. Het voorbeeld van mr. Jagernath Lachmon”.

Professor dr. Ruben Gowricharn is per 1 november 2015 de nieuwe bijzonder hoogleraar Hindostaanse Diasporastudies aan de Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam. De benoeming is voor een periode van vijf jaar. De bijzondere leerstoel is door de Stichting Diaspora Leerstoel Lalla Rookh gevestigd aan de faculteit Geesteswetenschappen van de VU.

De mr. Jagernath Lachmon Lezing wordt georganiseerd door SIMUD in sameswerking met het Wetenschappelijk Bureau van VHP-Nederland. Deze lezing is ingesteld om het gedachtegoed van mr. Lachmon te eren en te waarborgen voor de huidige en toekomstige generaties.

De grote waarde van Lachmon’s rol en betekenis voor Suriname en de Surinaamse gemeenschap is ongekend groot en heeft invloed op de wijze waarop er over Suriname wordt gedacht. “Dit moment willen wij ook gebruiken om de onderlinge banden in de Surinaamse gemeenschap in Nederland te verstevigen”, aldus de organisatie.

Datum: 25 september 2016
Locatie: Wijkcentrum Kormelink
Adres: Kormelinkweg 1 1104 NP Amsterdam-Zuidoost

Aanmelden via [email protected] of [email protected] is niet verplicht maar gewenst.
(GFC)

Overige berichten