100 procent controle op grensposten

GFC NIEUWS- In het kader van de recente ontwikkelingen rondom COVID-19 zal er 100 procent controle worden uitgevoerd bij alle grensposten.
Deze informatie heeft minister Antoine Elias van Volksgezondheid gepresenteerd tijdens een openbare vergadering in De Nationale Assemblee (DNA).
“Er komt zeer spoedig een roadblock op de Oost-West verbinding van politie en militairen, waarbij voorbijgaande personen en verkeer zullen worden gescreend, in samenwerking met gezondheidsmedewerkers.”
De bewindsman heeft ook gerichte informatiesessies met alle relevante stakeholders, met name; hotels, touroperators, medici en dienstverleners aangekondigd.
Het ministerie heeft eerder op 5 maart de regering en de leiding van DNA geïnformeerd over de stand van zaken ten aanzien van COVID-19. Er is afgesproken dat er wekelijkse vergaderingen zullen worden gehouden met de leden van de regering om hen van alle relevante informatie te voorzien. De minister zegt dat er verder is afgesproken dat de preventie zal worden verhoogd. Ook dat het ministerie van Volksgezondheid de enige autoriteit is die officiële mededelingen zal doen ten aanzien van COVID-19.
Er vindt spoedoverleg plaats met alle actoren in Albina, waarbij ook het beroep zal worden gedaan op de samenleving om te handelen op basis van feiten en geen vrees.
Het verzoek zal worden gedaan om de winkels en bedrijven normaal open te stellen.
Er zal zeer spoedig een gezamenlijke patrouille van autoriteiten van Suriname en Frans-Guyana patrouilleren op de Marowijnerivier plaatsvinden met het doel het personenverkeer in de gaten te houden tegen de achtergrond van COVID-19.
Ook zullen Suriname en de ambassade van Frankrijk met een gezamenlijke verklaring uitkomen.