fbpx
100 procent controle op grensposten

GFC NIEUWS- In het kader van de recente ontwikkelingen rondom COVID-19 zal er 100 procent controle worden uitgevoerd bij alle grensposten.

Deze informatie heeft minister Antoine Elias van Volksgezondheid gepresenteerd tijdens een openbare vergadering in De Nationale Assemblee (DNA).

“Er komt zeer spoedig een roadblock op de Oost-West verbinding van politie en militairen, waarbij voorbijgaande personen en verkeer zullen worden gescreend, in samenwerking met gezondheidsmedewerkers.”

De bewindsman heeft ook gerichte informatiesessies met alle relevante stakeholders, met name; hotels, touroperators, medici en dienstverleners aangekondigd.

Het ministerie heeft eerder op 5 maart de regering en de leiding van DNA geïnformeerd over de stand van zaken ten aanzien van COVID-19. Er is afgesproken dat er wekelijkse vergaderingen zullen worden gehouden met de leden van de regering om hen van alle relevante informatie te voorzien. De minister zegt dat er verder is afgesproken dat de preventie zal worden verhoogd. Ook dat het ministerie van Volksgezondheid de enige autoriteit is die officiële mededelingen zal doen ten aanzien van COVID-19.

Er vindt spoedoverleg plaats met alle actoren in Albina, waarbij ook het beroep zal worden gedaan op de samenleving om te handelen op basis van feiten en geen vrees.

Het verzoek zal worden gedaan om de winkels en bedrijven normaal open te stellen.

Er zal zeer spoedig een gezamenlijke patrouille van autoriteiten van Suriname en Frans-Guyana patrouilleren op de Marowijnerivier plaatsvinden met het doel het personenverkeer in de gaten te houden tegen de achtergrond van COVID-19.

Ook zullen Suriname en de ambassade van Frankrijk met een gezamenlijke verklaring uitkomen.

Meer nieuws

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…