100-jarige vrouw geweerd uit supermarkt omdat ze geen COVID gezondheidspaspoort heeft

GFC NIEUWSREDACTIE- Een 100-jarige vrouw uit Chili kon de afgelopen week haar noodzakelijke boodschappen bij een supermarkt niet halen, omdat ze niet beschikte over een ‘gezondheidspaspoort.’

De beveiligingsmedewerker liet de vrouw ondanks aandringen van haar en andere bezoekers om haar even toe te laten, niet toe tot de zaak. De man vreesde dat hij zijn baan kwijt zou raken, schrijft Life Site News.

Uiteindelijk schoot iemand de vrouw te hulp en bood aan om de kip die ze nodig had voor haar te kopen. De leiding van de supermarkt heeft haar verontschuldigingen aangeboden op social media, maar haalt aan dat zij geen uitzonderingen kan maken en slechts de richtlijnen van de overheid volgt.

Chili kondigde in 2020 aan dat het zou beginnen met het uitreiken van ‘gezondheidspaspoorten’ aan mensen die genezen zijn verklaard van Covid-19. Als er antilichamen worden aangetroffen in hun bloed, zouden ze meteen weer aan het werk mogen.

In een verklaring het afgelopen jaar waarschuwde de VN-organisatie, WHO, voor uitgifte van zogenoemde immuniteitspaspoorten, omdat er geen enkel bewijs is dat mensen die zijn genezen van Covid-19 en antistoffen hebben, beschermd zijn tegen een tweede infectie’, zegt de WHO.

Overige berichten