fbpx
100 jaar voor opa Alex Bendt

GFC NIEUWS- Alex Bendt kreeg afgelopen weekend bezoek van de districtscommissaris (dc) van Para tijdens de viering van zijn 100ste jaardag.

Het heugelijk feit is feestelijk herdacht in het ressort Para Oost in aanwezigheid van familie en vrienden.

Namens president Desi Bouterse en de First Lady mocht opa Alex, uit handen van dc Armand Jurel, de gebruikelijke enveloppe met inhoud in ontvangst nemen.

Opa Alex is geboren op 14 februari 1920 in Totness als achtste kind uit een gezin van tien. Hij heeft 5 jaren gearbeid voor Bruynzeel Suriname Houtmaatschappij en is daarna in dienst getreden van het ministerie van Openbare Werken, waar hij 17 jaren werkte in de functie van opzichter tot aan zijn pensionering.

Na zijn pensionering is hij tot zijn 95ste meubelmaker geweest.

Opa Alex is gezegend met 12 kinderen waarvan 1 er niet meer is. Hij heeft nog 7 dochters en 4 zonen, 53 kleinkinderen, 78 achterkleinkinderen en 6 betachterkleinkinderen.

Volgens de kinderen is de jarige altijd een strenge vader geweest bij de opvoeding, “maar wij plukken nu de vruchten van de strengheid van onze vader.”

Meer nieuws

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.