fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

100 jaar voor oma Hu-A-Ng Leonie

GF NIEUWS- Oma Elaine Hu-A-Ng Leonie is geboren op 13 december 1920 te Paramaribo. Zij komt uit een gezin van 6, vier jongens en 2 meisjes waarvan zij de jongste is.
Oma Leonie is de dochter van Ishaak Hu-A-Ng en Jacquline Zinhagel. Een deel van haar jeugd jaren bleef zij aan de Rust en Vredestraat, thans de Fred Derbystraat. Ze bleef later tot het overlijden van haar ouders zelfstandig tot 2014. Haar vader was een heel handige man.
Op 12 jarige leeftijd raakte oma Leonie besmet met de toen gevreesde ziekte lepra. Samen met haar zus moesten zij hun vertrouwde omgeving verlaten voor huize Majella, alwaar de nonnen ze leerden borduren en stikken, wat al heel gauw een grote bron van inkomsten bleek te zijn na genezen verklaard in september 1954. Voor 1 juli activiteiten had Leonie het druk met het maken van “Bigi Koto’s”.
Voor betere zorg is zij geplaatst in het tehuis Esther Hof. Deze dynamische vrouw komt uit een sterke familie met lange levensjaren. Zo heeft ze een nicht op Curaçao die 103 jaar is.
Namens de president van de Republiek Suriname heeft de districtscommissaris Ricardo Bhola de felicitaties aan Hu-A-Ng Leonie Elaine overgebracht en de gebruikelijke enveloppe met inhoud overhandigd.
Het heugelijk feit werd in aanwezigheid van de familie, vrienden en verpleegkundig personeel gevierd.

OOK INTERESSANT
Bijzondere vondst: Archeologen ontdekken huis uit het tijdperk van ijzer