fbpx

100 jaar voor Elisabeth Malone – Louisville

Elisabeth Georgetina Malone – Louisville, beter bekend als Ma Lies, vierde op 28 december haar honderdste verjaardag in aanwezigheid van familie en vrienden.

Ma Lies heeft de gebruikelijke enveloppe en een bloemstuk namens de president van de Republiek Suriname, Desi Bouterse, in ontvangst genomen.

Ze is geboren op 28 december 1918 te Paramaribo. Ze is het enigst kind van haar moeder en heeft van vaderskant broers en zussen. Ma Lies is opgevoed door de pleegouders van haar moeder.

Ma Lies is moeder van drie kinderen en heeft ook kinderen van haar zwager grootgebracht. Ze vertelde dat ze een gelukkig huwelijksleven heeft gehad. Ze had een lieve man met wie ze altijd in overleg trad alvorens er een besluit werd genomen.

Ma Lies is van jongs af aan spaarzaam geweest en heeft haar kinderen bij de opvoeding meegegeven om altijd een appeltje voor de dorst te bewaren.

BEKIJK OOK  Man die beweert boze geesten op zich te hebben door politie Coronie ingesloten

Ze heeft in haar jongere jaren veel in de keuken gestaan om heerlijke maaltijden te bereiden en de lekkerste koekjes te bakken. Het bakken van pom en pastei waren haar specialiteiten en ze kreeg vaker bestellingen. “ Teh mie ben sut’ mi ede in a kukru, mie no ben gi tori”.

Ma Lies is er trots op dat ze de gezegende leeftijd van 100 jaar heeft bereikt. Ze geeft aan dat ze altijd een voorgevoel had dat ze deze gezegende leeftijd zou bereiken. “Het is de genade van God”, haalt ze aan.(GFC)