100.000 sneltesten gearriveerd in Suriname

GFC NIEUWSREDACTIE- De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) heeft op 19 september 100.000 sneltesten ingevlogen voor het ministerie van Volksgezondheid in Suriname.

Deze sneltesten zijn een donatie van Nederland, welke onderdeel is van de schenkingsovereenkomst tussen Suriname en Nederland.

De minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin, heeft tijdens zijn werkbezoek in Nederland samen met de minister van Volksgezondheid en Welzijn van Nederland, Hugo de Jonge, deze schenkingsovereenkomst getekend.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Surinamers moeten Nederland en Santokhi nederig danken voor alle hulp die ze krijgen

Volgens minister Ramadhin zijn deze sneltesten op het juiste moment aangekomen in Suriname en kunnen wij nu binnen 20 minuten na het afnemen van de swabtest weten als mensen positief of negatief zijn.

De testen hebben een hoge gevoeligheid voor Covid-19 en zullen landelijk worden ingezet in de strijd tegen COVID-19. Hierdoor kan men sneller in isolatie om de verspreiding van Covid-19 tegen te gaan.

Het ministerie van Volksgezondheid in Suriname spreekt haar dank uit aan de Nederlandse overheid voor deze belangrijke ondersteuning.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER