10 nieuwe coronabesmettingen afgelopen etmaal

GFC NIEUWSREDACTIE- Suriname noteert vandaag 10 nieuwe coronabesmettingen.

In totaal zijn 147 swabs afgenomen. Binnen 24 uur zijn 3 personen genezen verklaard. In de ziekenhuizen zijn 11 Covid-patiënten opgenomen, 3 liggen op een Intensive Care Unit en 26 in isolatie.

Vandaag is het precies een jaar geleden dat dat de eerste Covid-19-patiënt geregistreerd werd in Suriname. Deze werd in het Regionaal Ziekenhuis Wanica opgenomen in de quarantaine ruimte.

“Het was niet bekend wat het virus precies inhield, iedereen was bang”, zegt Nita van der Weert, hoofd verpleegkundige. “Men durfde niet eens tegenover elkaar te zitten, want iedereen was angstig. Naarmate de tijd verstreek, hebben we ons aangepast, omdat er ook veel meer bekendheid kwam over het virus”, vervolgt ze.

Het Regionaal Ziekenhuis Wanica is vanaf het begin betrokken geweest bij de preventie, behandeling en bestrijding van het Coronavirus. Als hèt aangewezen Covid-19 ziekenhuis heeft deze instelling in samenwerking met andere ziekenhuizen in rap tempo de afdelingen ingericht om Covid-zorg aan te kunnen bieden.

“Een jaar later mogen we met trots zeggen dat het RZW samen met de overige gezondheidsinstellingen, de regering en in het bijzonder de samenleving, de schouders nog steeds onder het werk plaatst om deze pandemie de kop in te drukken”, laat Jason van Genderen optekenen. “En dat we een jaar later blij mogen zijn dat we in het bezit zijn van het vaccin dat ons de overhand zal geven in de strijd tegen Covid-19”.

Overige berichten