10% groei aantal deelnemers AVD

Dit jaar is er een 10% groei in het aantal deelnemers aan de Avond Vierdaagse (AVD), hetgeen betekent dat er dit jaar meer dan 5000 lopers participeren.

De minister van Sport- en Jeugdzaken, Lalinie Gopal, heeft de 55ste BVSS- Fernandes Mc Donald’s Surinaamse Avondvierdaagse 2019 woensdagmiddag geopend. Het thema van dit jaar is “55 yari w’e waka kba”.

De voorzitter van de Bedrijven Vereniging Sport en Spel (BVSS), Purcy Olivieira, heeft in het kader van de 55ste editie van de avondvierdaagse een korte evaluatie gedaan. Hij deelde mee dat het bestuur van de vereniging dat ook bestaat uit jongeren, professioneel is gegroeid.

Ook heeft hij de samenleving gecomplimenteerd voor de wijze van participatie vanaf de eerste editie van de avondvierdaagse. Hij is verder ook bijzonder trots op de BVSS, omdat er steeds sprake is van groei binnen de organisatie, onder andere qua regelgeving.

De Sportminister gaf tijdens haar toespraak aan dat de welbekende wandelmars een culturele manifestatie is. Volgens de bewindsvrouw is het een prestatie om het wandelevenement intussen 55 jaren te organiseren vol inspanning, met een historisch nationaal zowel internationaal karakter.

Zij gaf ook aan dat lopen de makkelijkste manier is om in beweging te komen, iets waaraan de BVSS een leuk Surinaams cultureel tintje heeft gegeven. “Dit noemt men gezond bezig zijn op een sportieve en creatieve wijze en is dus een concept waarachter het ministerie van Sport- en Jeugdzaken staat. De regering is de BVSS dankbaar voor het initiatief om een bijdrage te leveren aan de bewustwording van bewegen binnen de samenleving”, benadrukte de minister.

De minister inspireerde de deelnemers ook om sportief de dagen af te werken.