fbpx
10 dingen die je beter niet draagt tijdens kerstdiners

Er zijn tal van dingen waar je je zorgen over moet maken tijdens de feestdagen: ongemakkelijke familiegesprekken, welke cadeautjes je voor wie zal kopen, wat je gaat klaarmaken om te eten … dus laat jouw outfit er geen van zijn. Van te spannende kleding tot van kop tot teen in het zwart: deze looks vermijd je het best tijdens familiedinertjes.

1. Dure stoffen
Het laatste wat je wil is dat je mooie outfit gedoopt wordt in de vlees- of chocoladesaus.

2. Een broek
Laat je tijdens het uitgebreide viergangenmenu niet tegenhouden door een te strakke broek. Hou genoeg ruimte voor het dessert en laat je broek dus aan de kant hangen, tenzij je er eentje hebt met een elastische band.

3. Een grafische T-shirt
Behalve als je wil dat elk familielid je T-shirt vijftien keer leest zoekend naar de betekenis achter de eigenzinnige uitspraken.

4. De handtas waar je de helft van je vorige maandloon aan hebt besteed
Je uitgavepatroon is geen goed onderwerp tijdens familiediners. Als je familie erachter komt hoeveel jij hebt besteed aan die kleine tas van Chanel – waar zelfs je portefeuille amper inpast – zullen ze overweldigende cadeaus verwachten.

5. Van kop tot teen in het zwart
Het mag dan wel je favoriete stadsoutfit zijn, maar als je helemaal in het zwart aan tafel schuift zullen je familieleden van het platteland je nog voor het voorgerecht een lijst van therapeuten voorschotelen.

6. Crop tops
Er zijn tal van uitgesneden ensembles die er erg feestelijk kunnen uitzien, maar aan tafel zijn ze not done. Denk aan dat bolle buikje dat na enkele maaltijden ongevraagd zal komen piepen.

7. Hakken die eruit zien als wapens
Schoenen met spikes of hakken die hoger zijn dan 10 cm schrikken je familie af. Knielaarzen kunnen dan weer snel voor een Pretty Woman-moment zorgen.

8. Te spannende kleding
Als je helemaal vol zit, is het onmogelijk om je buikje in te trekken. Laat daarom elk kledingstuk dat corrigerend ondergoed vereist, mooi aan de kant liggen.

9. Alles wat voor ongemakkelijke momenten kan zorgen
Denk aan: diepe halslijnen, een dijhoge split …

10. Een galajurk
Mensen vinden het niet leuk of schattig – behalve bij je kleine nichtje van acht jaar – als je ongedwongen met je mooiste avondkleding naar het familiediner komt. Laat je prachtige cocktailjurk – die je samen met je kerstcadeaus kocht – dus maar netjes in je kast hangen.

Meer lifestylenieuws

Nieuwe modetrend: duivelse lippen

GFC NIEUWS- Een aantal vrouwen heeft naar verluidt een nieuwe cosmetische procedure uitgeprobeerd, de zogenaamde ‘ duivelse lippen’ of ‘octopus lippen’. Dikke vrouwen makkelijk slank…

Geheim achter ouder worden dan 100 onthuld

GFC NIEUWS- Wetenschappers hebben het geheim achter het ouder worden dan 100 jaar ontdekt. Dikke vrouwen makkelijk slank met LC- methode van Constantin, zeggen wetenschappers….

Extreme bevolkingstoename in India

Met 1,339 miljard inwoners is India nu het op een na grootste land ter wereld. Dikke vrouwen makkelijk slank met LC- methode van Constantin, zeggen…

Hoe stoppen met slaapmiddelen?

Na langdurig gebruik stoppen met slaap- en kalmeringsmiddelen is niet gemakkelijk: vaak komen de problemen die werden weggedrukt op dat moment in alle hevigheid weer…

Mag je vrijen tijdens de menstruatie?

Vrijen tijdens de menstruatie kan, medisch gezien, helemaal geen kwaad. Toch bestaat er nog een heel taboe daarrond en vinden zowel mannen als vrouwen het…

Waarom beter geen valse wimpers?

Wimperextensies zijn doorgaans een slecht idee. Wimpers hebben namelijk een belangrijke functie: ze beschermen het oog tegen uitdroging en voorkomen dat fijne deeltjes in het…

Feit en fictie over het ontbijt

Een zoektocht naar ‘studies over ontbijt’ op Google levert je meteen tientallen, zo niet honderden resultaten op. Mensen zijn al jaar en dag gefascineerd door…