1 voor 12 zoekt hulp voor afbouw woning weduwe

GFC NIEUWSREDACTIE- Er is dringend financiële hulp en mankracht nodig voor de 63-jarige Mildred Ragoenandan wiens houten woning op instorten staat.

Zij woont op haar eigen perceel dat bij elke regenbui onder water loopt en heeft voor 60% een stenenwoning gebouwd, op een reeds opgehoogd gedeelte van de kavel.

Door de verhoogde prijzen en de dood van haar wederhelft is zijn niet in staat de nieuwe stenenwoning af te maken.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: ‘De meeste mannen zullen in 2045 onvruchtbaar zijn, ook de geslachtsdelen worden steeds kleiner’

Ten einde raad belde zij Louis Vismale van het televisie hulpprogramma 1 voor 12, die vanwege het spoedeisende karakter op maandag 14 mei een begin wil maken met de afbouw en daarvoor bij deze een hulpactie start.

“Na lang twijfelen heeft de seniorenburger tenslotte 1 voor 12 gebeld met haar nood, omdat zij liever had willen werken en haar huis beetje bij beetje zelf afbouwen.

Echter wordt het instortingsgevaar met de dag groter, dit beangstigd haar terecht en door Covid-19, is zij haar baan in de horeca kwijt,” laat de stichting weten.

Afgelopen week heeft een aannemer een berekening gemaakt van de kosten voor afbouw voor het minimale gedeelte van het huis en kwam op een bedrag van SRD 85.000.

Vismale doet een beroep op de mensen die het kunnen missen om wat bij te dragen zodat deze alleenstaande mevrouw uit haar ernstige woningnood verlost kan worden.

Overige berichten