1 voor 12 zoekt begeleiding voor jongen die door tijger is aangevallen

De 11-jarige, Melesi Kudumusu, die op zaterdag 9 december werd aangevallen door een tijger in Gujaba, heeft psychologische begeleiding nodig. Door de aanval van de tijger, heeft de jongen tal van klauwverwondingen opgelopen in het gezicht.

Hij is sinds het gebeuren bang om naar zijn geboortedorp te gaan, waardoor hij verstoken is van onderwijs. Nadat Melesi uit het ziekenhuis werd ontslagen, is hij opgevangen door een tante te Paranam. Echter moet hij wekelijks tenminste een keer naar de stad voor de nazorg. De 11-jarige jongen heeft nog last van angstaanvallen.

De stichting 1 voor 12 heeft de familie bijgestaan. De familie heeft reeds een voedselpakket ontvangen en een financiële bijdrage om de jongen voorlopig naar de dokter te brengen voor controle.

De vervoerkosten van Paranam naar de stad werden eerder betaald door de tante van de jongen, omdat de vader geen inkomstenbron heeft. Echter wordt het steeds moeilijker voor de tante om in te staan voor de kosten. Louis Vismale, voorzitter van de stichting 1 voor 12, vraagt daarom de regering en de gemeenschap een helpende hand te bieden.

Vismale vindt het belangrijk dat de jongen weer naar school gaat. Ook wil hij dat de jongen de nodige psychologische begeleiding krijgt. Omdat hij niet meer naar het binnenland wil, ziet stichting 1 voor 12 graag dat hij geplaatst wordt in een kindertehuis of internaat.(GFC)

Overige berichten