fbpx

1 voor 12 wil SRD 100.000 ophalen voor mensen in nood

De Stichting 1 voor 12 streeft ernaar om SRD 100.000 te genereren, zodat zij Surinamers die kampen met problemen kan helpen. Zoals de stichting, die zich inzet voor mensen in nood, de afgelopen jaren haar dienstbaarheid heeft getoond aan de samenleving, wil ze dit blijven doen maar op een effectievere manier.

Zij begint daarom op 29 november op de Jaarbeurs met een campagne om deze middelen te genereren. Met dit geld wilt Stichting 1 voor 12 net als afgelopen jaar een kerstconcert houden. De voorzitter van Stichting 1 voor 12, Louis Vismale, wil dit jaar een veel groter kerstconcert organiseren.

“Het ligt in de bedoeling om niet alleen kinderen, maar ook seniorenburgers te verwennen in verband met kerst”, zegt Vismale. De stichting wil minimaal 300 personen op het kerstconcert.

Vismale hoopt dat mensen die het hart op de juiste plek hebben een bijdrage leveren tijdens dit campagne, want het ligt in de bedoeling om de gasten van het geplande kerstconcert met een goed gevulde kerstpakket naar huis te sturen. Vismale is van mening dat ook de minderbedeelden een waardige kerst moeten hebben.

Naast het geplande kerstconcert, wil de stichting haar kast ook versterken. Op deze manier hoopt ze om sociale problemen in de maatschappij beter en sneller te verhelpen.

OOK INTERESSANT
Bhola garandeert veiligheid samenleving op 24 maart

Op de Jaarbeurs, die 29 november van start gaat, zal 1 voor 12 boeken en nieuwe kleren verkopen. Ouders die langskomen met hun kind(eren) kunnen tegen een redelijke vergoeding een foto schieten met Sinterklaas en Pieterbaas.

Vismale haalt aan dat er ook andere aanbiedingen zullen zijn tijdens de diverse dagen van de Jaarbeurs in de KKF-beurshal bij de stand van 1 voor 12. Ook zullen er geldbussen aanwezig zijn waar mensen vrijblijvend een donatie in mogen doen. De campagne van de stichting wordt op 20 december afgesloten.

Vismale zegt verder dat de stichting ook hulp wil bieden aan een familie, die onlangs slachtoffer is geworden van een woningbrand. De kosten voor wederopbouw van het huis is geraamd op SRD 30.000. Als de stichting een goed budget heeft, zal zij het gezin helpen om wederom een dak boven het hoofd te hebben.

Stichting 1 voor 12 doet een beroep op de samenleving een bezoek te brengen aan de stand van 1 voor 12 tijdens de Jaarbeurs. Vismale hoopt dat er goedwillige donateurs zijn die gehoor zullen geven aan deze oproep om sociaalzwakkeren in de gemeenschap een hand toe te reiken.(GFC)