1 voor 12 wil hulpzoekende moeder helpen aan een onderdak

De stichting 1 voor 12 wil de hulpzoekende mevrouw Lena Peiter helpen om een beter onderdak boven het hoofd te hebben.

De vrouw, die moeder is van drie zonen en slecht ter been is, woont in een kamer van een kennis. In deze ruimte is zij genoodzaakt alles te doen, echter beschikt zij niet over bad en toilet, waardoor ze buiten moet baden.

Na poolshoogte te hebben genomen heeft de stichting een toezegging van SRD 10.000 gedaan om een woning te bouwen voor dit gezin.

Hoewel de vrouw niet werkt, wordt van haar verwacht dat zij SRD 500 aan huur betaald en SRD 50 voor stroom, terwijl haar enige inkomstenbron sociale bijstand is.

De stichting wil een eenvoudige tweekamerwoning opzetten voor Peiter. De kosten zijn begroot op SRD 80.000. Dat wil zeggen dat de hulp van anderen van groot belang is. “De SRD 10.000 is er al, we wachten nu totdat de gelden rond zijn om een begin te make naan de bouw van de woning”, laat de directeur van stichting 1 voor 12 weten.

Het huis zal gebouwd worden op een stuk grond die de vrouw toegewezen heeft gekregen van het plantagebestuur Overtoom.

De situatie van dit gezin is zo erg dat de kinderen nagenoeg gewoon op de vloer slapen. De directeur van stichting 1 voor 12, heeft inmiddels twee 2-persoonsbedden voor het gezin gekocht. Daarnaast heeft hij ook financiële middelen aan de moeder overhandigd en twee levensmiddelenpakketten die gedoneerd zijn door minister Gillmore Hoefdraad en de gewezen minister Jennifer van Dijk-Silos.

Sinds de stichting op de hoogte is van de situatie van Peiter, laat Vismale regelmatig brood voor haar bezorgen.

De districtscommissaris van Para, Armand Jurel, heeft via de stichting laten weten dat er bouwmaterialen ter beschikking gesteld zullen worden.

Zowel de districtscommissaris als de leiding van de stichting 1 voor 12 doet een beroep op de samenleving om in welke vorm dan ook deze mevrouw te helpen.

Overige berichten