1 voor 12 vraagt overheid begeleiding voor familie doodgekapte man

GFC NIEUWS- Stichting 1 voor 12 doet een dringend beroep op de overheid om het gezin van de overleden 39-jarige Tony Persaud te begeleiden.
Persaud kwam zaterdagavond om het leven, nadat zijn vader hem met een houwer bewerkte. Hij laat een vrouw en zeven kinderen achter.
De vrouw van de overleden Persaud, Ansoya Madari, zegt aan 1 voor 12 dat haar man en zijn vader een aantal jaren ruzie met elkaar hadden. De directeur van stichting 1 voor 12, Louis Vismale, die ondersteuning heeft toegezegd, zegt dat door het traumatisch gebeuren Madari en haar zeven kinderen psychisch begeleid moeten worden.
De zeer emotionele vrouw heeft uitgelegd hoe de woordenwisseling aan toe is gegaan tussen haar overleden man en zijn vader.
Op een gegeven moment liep hij naar binnen en gilde ‘kom kijken wat er met me is gebeurd’. Madari zegt dat haar man daarna moeilijk kon ademen en stierf voordat de ambulance arriveerde.
Persaud was kostwinnaar van het gezin. De vrouw vertelt dat ze niet werkt, vanwege ziekte. Het gezin woont in een huurwoning, die niet geriefelijk is.
Uit het gesprek met Vismale blijkt ook dat geen van de zeven kinderen de school bezoeken. Vismale zegt dat hij na de begrafenis zeker contact zal maken met het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur om te kijken wat de mogelijkheden zijn, zodat de kinderen weer onderwijs kunnen genieten.
Tijdens het bezoek aan het gezin overhandigde Vismale een levensmiddelenpakket en een geldbedrag aan de weduwe. De begrafeniskosten zullen gedekt worden door het districtscommissariaat.
Vismale benadrukt dat de psychische begeleiding voor dit gezin van eminent belang is. Ook doet hij een beroep op de overheid om dit gezin te helpen aan een woning.

Overige berichten