fbpx

1 voor 12 vraagt dringend steun voor Sahil Sewnandan

Stichting 1 voor 12 heeft besloten haar kerstconcert vooralsnog aan te houden, omdat zij afgelopen vrijdag geconfronteerd werd met een noodgeval van een dertienjarige jongen die spoed medische hulp nodig heeft. Sahil Sewnandan is donderdag slachtoffer geworden van een verkeersongeluk in het ressort Houttuin.

Sahil zat als bijrijder op de bromfiets die werd aangereden door een auto. Hij is opgenomen op de Intensive Care afdeling van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP). Behalve de zichtbare letsels heeft Sahil drie scheuringen aan zijn lever. Hij is niet aanspreekbaar.

De ouders hebben een beroep gedaan op 1 voor 12 om te ondersteunen, daar de medische kosten ondraaglijk worden. “Nu moeten de ouders betalen voor een scan die SRD 3500 kost. De artsen en specialisten hebben aangegeven slechts verder te kunnen wanneer de rekening volledig is betaald”, zegt Louis Vismale, voorzitter van 1 voor 12.

BEKIJK OOK
Regering introducteert Food Basket op Apoera

“Omwille van de kerstgedachte om te geven en in het bijzonder aan de mens in nood, zullen wij het geplande kerstconcert vooralsnog aanhouden en de middelen waarover de stichting nu beschikt, gebruiken om de hoge medische rekeningen waarmee de ouders zijn geconfronteerd, te helpen betalen. Wij zijn bereid alle kosten op ons te nemen, ook de rekeningen die nog zullen komen,” zegt Vismale.

Stichting 1 voor 12 doet eveneens een beroep op de samenleving om ook een helpende hand te bieden aan deze familie in nood. Eenieder die een bijdrage wenst te leveren kan contact opnemen met de stichting.(GFC)